Looking for Group

Idag kära vänner vill jag tipsa er om Looking for Group som är en rolig tecknad serie på nätet. Det är en rollspels/WoW-inspirerad serie som uppdateras med 1-2 sidor i veckan så visst är det en fördel om man uppskattar genrén och har en aningens morbid humor, eller vad sägs om en undead Warlock vars främsta nöje är att slakta allt han stöter på =)


Keep it Real =)

Livets stilla lunk

Så sakteliga återgår livet till det vanliga. Förra veckans sista inlägg som slutade med ett "tyck-synd-om-mig-nu" vart inledningen på en reterande vecka på soffan. Jag däckade nämligen in rätt så rejält och tillbringade merparten av föregående vecka i vertikalläge undersökandes om Day-Time TV är se- eller sovvärt. 

Resultatet av denna ofrivilliga undersökning blir nog att TV kan man lika gärna sova till på dagarna, vill man se något bra slänger man på en rulle istället så nu har jag äntligen fått se Flyga drake t ex som jag tyckte nästan lika bra om som film som jag uppskattade boken innan. 

Så tillbaka till verkligheten då. En veckas jobb låg och tar upp plats inför den här veckans jobb så nu är det in i dimman igen.

Cherioo miss Sophie

Med dubig däsa

Snoken bara rinner, jag fryser och har ont på en massa skumma platser.

Tyck synd om mig och säg åt mig att åka hem och bädda ner mig *nickar* sen vill jag titta på en lagom bra film som det inte gör något om jag somnar en stund till.

Have you ever?

Have you ever looked morning in the eye and said - Shut the fuck up you annoying bitch or I'll slice you up in tiny pieces and serve you with fried rice?

Until you have, stay out of my face.

Morning IS fucking broken 

Att stressa eller inte

Jag sitter och funderar lite kring stress just nu. På tjuvlyssnat.se finns det idag ett inlägg som kommenteras flitigt i för och emot och grundfrågan handlar egentligen om stress. 

Vems är felet när vi springer omkring genomlivet med hjärtat i halsgropen, alla andras runt omkring (dom är ju bara såååå söliga som inte fattar att det kommer en sönderstressad gasell i bakvattnet). Är det omgivningens eller är det faktiskt så att vi har planerat dagen, veckan, resan, timmen, minuten osv lite för snävt? Jag erkänner att jag nog lutar mot det sistnämnda och då är jag nog ett fullfjädrat proffs i just att planera lite för snäva marginaler, men som sagt det är ju mitt och ingen annans fel.

När stannade förresten du upp och luktade på blommorna som Ferdinand? Eller helt enkelt såg det vackra i sommaren första nyckelpigor som sätter sig på din hand? Vi är så förbaskat stressade hela tiden att vi glömmer bort att njuta av dagen och den sekund vi befinner oss i just nu.

Glöm inte att planera in dig själv i din stressade tillvaro, ingen kommer att tacka dig för att du tar livet av dig i dagens tempo, men din omgivning kommer att njuta av din närvaro desto längre om du tar tillvara på nuet ibland.

Keep it Real =)

Skitkul... eller nåt

Igår blev det inget bloggande alls, tillbringade dagen i ett ganska så indisponibelt tillstånd... så nu vet ni.

I helgen kommer min yngsta dotter till oss för att kunna gå i skolan på lördag. Tydligen en helt frivillig övning med. Modren med familj ska till landet men dottern tyckte det verkade roligare att gå i skolan mellan 9 och 11.30 istället då dom har öppet hus den dagen. Då åkte den snälla pappan på eländet.

Nåja... jag tar nog med laptopen och passar på att redigera en tung bok jag ligger efter mer på jobbet. 2 timmar lagtext kan vara en lagom straffövning för den som är dum nog att lova saker till höger och vänster.

Ja vad säger man?

Fick precis tillbaka ungarnas dator med DHL och i felrapporten står att utläsa... trasigt primärminne. Undrar om det var det jag sa från första början? Kan ju faktiskt varit så då, fick i alla fall en putsduk för besväret. Hoppas dom inte gjorde allt för stora hål i budgeten för den =)

Kul att än en gång avinstallera allt crap som följer med en ny dator bara =/

Deprimerade norrmän?

På tåget i fredags satt jag och lyssnade lite förnöjt på två norskor, inte förnöjt för att dom var vackra eller inbjudande på något sätt, men för att språket låter så glatt. Norskan nästan sjungs fram och jag insåg att mitt i allt skickeli, alla lusekoftor, alla hardangerfjordar, nettet osv osv kan det knappast finnas många deprimerade norrmän (eller norskor) hur kan man vara på dåligt humör när man hör ett sjungande språk hela dagarna? 

Dåligt med inlägg

Visst är det märkligt att under helgerna när man är hemma och "ledig" så har man som minst tid att ägna sin blogg en stunds uppmärksamhet? Jag menar, det händer ju egentligen mer saker på helgerna än annars, men det kanske är just där skon klämmer... jag kanske inte hinner uppdatera omvärlden på grund av allt som sker på helgerna? 

*nickar* 

Så måste det vara =)

Så vad har hänt i helgen då? Förutom att det var 4 barns-helg så hade vi även celebert besök på lördagen som ändade upp i middag och vuxenbowling medans barnen roade sig med att låsa sig ute ur porten. När godissuget kommer för sent på kvällen (21.00) bör man se till att få med sig rätt nycklar till portdörren faktiskt =) som tur är kommer det en och annan granne förbi så att hela ligan blev insläppta igen. Bowlingen gick galant,  jag lyckades efter 1,5 serie komma underfund med att det går bättre om man vänder handen och drar iväg klotet lite käckt hellre än att försöka dra iväg det som ett massivt bouleklot. Jag kom först... bakifrån vilket får anses som en prestation i sig =)

Söndagen gick i vattentecken som alltid. Akvarier togs hand om samt tvätt som tvättades. Lyckades hinna med lite Wow med sonen med.

Det var den korta versionen...

Äh va fan... jag kom just på att fredagskvällen tillbringades ju på en fotbollsplan ute i Årsta med.

Tjyvlyssnat

Jag satt på pendeln i morse och drömde mig bort lite när jag har två damer diskutera. 
Dam 1 - Vet du att jag ska åka till Sydafrika 3 veckor över julen.
Dam 2 - Nej vad kul.
Dam 1 - Ja, alla som varit där säger att det är så himla fint och alla människor är så snälla och trevliga.

Jag tänkte i mitt stilla sinne att jo, så är det nog. Alla som varit där har väl kommit dit för att exploatera och åderlåta landet. Jag hade lust att be dam 1 fråga sydafrikanerna i bushen och kåkstäderna om dom också tycker att det är så himla fint och trevligt med, men jag avstod. Vartefter diskussion fortgick insåg jag att en sådan kommentar hade gått förbi utan att innebörden hade gått in.

Om Bob Marley varit från Sydafrika istället hade han nog sjungit No White Man, No Cry.

Keep it Real =/

Uppsatta besökare

Jag vet inte om det är integritetskränkande att peka ut enskilda besökare eller inte, men idag skvallrar statistiken om besök från vad jag förmodar får anses som två av de finare och högst uppsatta arbetsplatserna i såväl Stockholm som Sverige. Vad trevligt att ni fick en liten paus i styrandet av Sverige för att läsa lite om vad gräsrötterna har för sig =)

Keep it Real =)

Jag är mästare på det mesta

Ja så är det nog, jag är t ex mästare på att skjuta upp saker på framtiden. Jag har nog inte riktigt insett det finurliga med att helt enkelt kavla upp ärmarna och ta itu med saker här och nu när det går lika bra med imorgon.

Jag är dessutom helt klart bäst på att inte höra av mig till folk. Ett exempel är ett mail från en föredetta kollega som jag besvarade häromdagen, bara sådär 2-3 månader efter att hon hade skickat hälsningen.

Jag är dessutom en av dom minst ordningsamma jag känner (i ärlighetens namn finns det dom som är sämre men jag står nog ändå med på prispallen i den här kategorin).

Jag är jäkligt bra på att irritera mig på saker jag egentligen inte ens kan påverka men som tydligen ändå har en klar inverkan på mig (skum mening det där, antagligen är jag rätt bra på skumma meningar med).

Jag är extremt bra på att irritera mig på människor som inte ger sig. Jag brukar ge folk en chans eller två att visa vem dom är men efter det så blir det bara irriterande när jag ser hur dom går på och gör sig till.

Vid närmare eftertanke är jag nog bäst i stan på att inte ta hand om mig själv med. Livet är för kort för att inte ha roligt säger dom, men kanske bör man försöka leva sitt liv fullt ut och inte hjälpa Liemannen på traven med att skita i hur man lever det ändå.

Jag är jäkligt bra på att inte tala om för viktiga människor i min omgivning att dom betyder massor för mig med.

Ibland är jag helt enkelt bäst i världen på att irritera mig på mig själv och mitt sätt att betrakta mig själv och omgivningen - men jag är åtminstonde ärlig i all min grinighet.

Förmodligen har jag glömt en eller annan kategori där jag är helt enastående men det spar vi till en annan dag.

Google Chrome

Behövs det verkligen ytterligare en webbrowser? 

Svaret på det är nog ja. Jag gillade verkligen Internet Explorer 7 när den släpptes med all funktionalitet och surfa med flikar och allt som var nytt, men IE 7 har sina begränsningar med. Jag laddade nyfiket ner nya Google Chrome för en stund sedan och blev riktigt paff. Det är en snabb browser, jag sitter med två skärmar så jag laddar samma sidor i både Chrome och IE 7 samtidigt och Chrome slår IE 7 hela tiden. Bilder bara visslar fram och sidorna i sig laddar mycket snabbare.

En annan liten smutt feature är att man kan dra ut en flik ur "huvudfönstret" så hamnar sidan i ett helt nytt fönster. Klickar du på en länk som öppnar ett nytt fönster så kan du helt enkelt bara dra in den i huvudfönstret för att få allt samlat på samma ställe med. Här har Microsoft lite att lära tror jag bestämt. Att man ser de mest besökta sidorna som miniatyrer i en ny flik är också en snygg liten funktion

Det enda jag hittills saknat är en RSS-läsare så jag hoppas att Google inkluderar det när dom lämnar betastadiet. I övrigt känns det som en riktigt ren och snabb läsare.

Jag trodde inte mina öron...

I somras köpte jag en bärbar dator som ungarna skulle ha, en Sony Vaio införskaffades som vida översteg allas förväntningar i prestanda och känsla, det var en liten lyxmaskin helt enkelt som fungerade som en våt dröm.

Drömmen varade en dryg månad eller två.

Härom dagen svartnade datorn, den startar och erbjuder sig att starta i felsäkert läge men sedan är det stopp. En svart skärm med vit muspekare är ju kul, men inte i flera timmar. Efter mycket testande fram och åter kommer jag fram till att Windows nog har krassat sej lite som finnarna säger. Finurligt nog går det ju att återställa i flera olika led, antingen Windowsinstallationen eller om allt skiter sig till leveransskick, dvs en halvinstallerad burk som man själv får slutföra installationen på. Varken eller funkar visar det sig, den kraschar mitt under återställningen och levererar felkoder och har sig. Nåja dom har även tänkt på detta och levererat ett diagnostikverktyg för hårdvaran och här hittar vi äntligen felet. Datorn klagar på ett minne (verktyget tog närmare två timmar att köra som en kul liten parantes).

Om killen som plockar ihop komponenter hade varit smart hade han givetvis märkt vilket som är minne 1 och 2 men det får man givetvis testa sig fram till och i sann "lagen om allts jävlighet" anda så är det givetvis den man testar andra gången som är tvåan. Nåja... helt plötsligt går det att återställa till fabrikskonfiguration så jag tänker att det här kan vi väl lösa smidigt och ringer till Sonys svenska support.

Jo tjena... smidigt... eller hur!

Jag beskriver allt jag gjort och teknikern i telefonen håller med om att det mycket riktigt låter som om det är minnet som är trasigt. Vajert tänker jag... då kan dom kanske skicka ett nytt så skickar jag in mitt trasiga, men icke sa Nicke. Proceduren är som följer. Sony kommer och hämtar datorn som sedan skickas till Frankrike för genomgång och felsökning. Felsökning???? Det är minnet som är paj, det är ju redan bekräftat. Sorry men det är våra regler. OK... hur lång tid tar det tänker jag lite optimistiskt. 5-10 arbetsdagar. Va?????! För att byta ett trasigt minne???? Jag är ledsen men det är våra regler är svaret.

Tyvärr Sony, jag har alltid förknippat er med stor kvalitét och gedigna produkter, till mitt nästa kamerainköp hade jag tänkt att välja en av de nya systemkamerorna men nu är jag väldigt skeptisk faktiskt. Förmodligen har ni sålt er sista pryl till mig, alla kategorier.

Liten uppdatering

Inspirerad av gårdagens mobilfoton tänkte jag lägga upp lite fler bilder och den här gången är det lite bilder tagna i alla akvarierna.

Vi börjar så smått med vårt 70 l Juwel som står på en bänk i köket. Akvariet är bosättning åt ett antal Crystal Red räkor. Om jag ska ge mig på en gissning skulle jag tippa på att det är minst 50 st i olika storlekar och det är förmodligen lågt räknat med eftersom dom nyfödda bara är någon mm stora så dom allra minsta "försvinner" lätt i inredningen.


Vi går vidare till hallen och 160 l Aquastabil. Akvariet innehöll till före helgen 6 st slöjstjärtar i olika storlekar samt några överlevande Körsbärsräkor från en tidigare inredning när det var ett blandat sällskapsakvarium. I helgen flyttade även några Neon- och Glödbandstetror in som tidigare bodde i det nyinredda malawiakvariet. Två av "stoltheterna" i akvariet är den helvita slöjstjärten och den blågrå.



I sovrummet står ett 160 l helglas-akvarium där ett 20-tal Briljant- och Rosentetror flyttade in till 6 st Fembandsbarber, 2 st Siamensis och 1 ancistrushanne. I akvariet huserar även ett litet gäng blandade räkor.



I vardagsrummet hittar vi 3 olika akvarier. Först är det ett 200 l sällskapsakvarium som innehåller all möjlig "Sällskaps"fisk, även kallad skräpfisk =) nämnas kan några Guppyhannar och honor, Platy i olika färger och variationer, Svärdbärare och Mollymix. Man får inte glömma Kilfläcksrasbororna, Siamensis och framförallt ett ganska stort gäng Körsbärsräkor samt några Black Crystal.





Sedan har vi ett 400 l Scalarer med 6 st fullvuxna Scalarer, en fullvuxen Silverhaj, en gigantisk Plecco samt ett stim med Svarta neontetror och Citrontetror.




Vi avslutar bildserien med ett par nya bilder tagna i det nya 425 l Malawi.

King of the mountain

Fasen va roliga våra malawi är att sitta och kika på =) riktigt livliga rackare är dom med. När chocken över det stora utrymmet dom numera befann sig i hade lagt sig började dom simma i mindre grupper (i början såg dom mer ut som ett extremt färgrannt stim) och redan igår kväll var den en Afra-Coube som la beslag på en egen grotta. Golden fick gärna simma igenom och även käka i grottan men inga andra Afra-hannar, dom blev utjagade på stubinen =)

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.