Sindarin

I helgen så utökades vår lilla familj med en medlem till. Arbetsnamnet på den är Sindarin tills vi får den ordentligt könsbestämd. Det är en söt liten Candy cane som flyttat in i vår bokhylla för närvarande tills den växt till sig och kan bo i ett större terrarium.

I sanningens namn får jag väl medge att den är lite "blandras" dock, mamman var Candy cane men pappan Snow så den har lite gult i sadlarna så den kommer nog aldrig vinna några awards ;-)

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Jippiiii =)

Jag kör den här viktminskningen på lite halvfart under semestern har jag märkt, det går helt enkelt inte så bra att äta "rätt" och vid rätt tillfällen. Dessutom äts det glass och godis till höger och vänster och jag har såååå förbenat svårt att låta bli. Trots det så dristade jag mig till att kliva upp på vågen när jag gick förbi den och idag visade den på 200 gram under det första målet jag satt upp =D

Nu kan jag oficiellt säga att jag gått ner MER än 12 kilo... även om det bara är på håret än så länge =)

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Ett litet tillägg

I inlägged nedanför menade jag givetvis inte att alla andra bara klagar ... eller jo en del gör ju kanske det, men långt ifrån alla, många går dessutom igenom livets hinderbana utan att klaga alls... utan att jag själv ska klaga mindre eftersom jag ändå har det ganska så bra i min tillvaro.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Time for a realitycheck

Jag blev slagen lite av ett stort allvar här på morgonkulan... vissa dagar är jag bara så förbannat gnällig. Det är synd om mig för det här eller det där, samtidigt finns det människor som går/gått igenom betydligt värre saker än jag någonsin gjort och som fortfarande lever och kan berätta om dem.

Visst, det som inte dödar oss stärker oss, men i jämförelse med sånt andra upplevt i sina dagar har mitt liv ändå varit förhållandevis lugnt och stillsamt... ja och är det fortfarande så det kanske är dags att lägga lite mindre tid vid klagomuren för min egen del och börja uppskatta det jag har runt omkring mig mer.

Så gör vi...

Jag måste bara säga att den styrka en del av er besitter är så stor att jag inte hittar ord som beskriver vad jag känner när jag tänker på vad ni går/gått igenom.

Jag vet att det ligger obesvarade kommenter lite här och var... jag läser dom men jag försöker hinna med att bara vara lite just nu med så svaren dröjer nog ytterligare någon dag eller två.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Fan va gött

Att försöka gå ner i vikt är en ständig kamp, vissa dagar vinner man och andra förlorar man. Men när någon kommer fram och frågar "du har gått ner i vikt va? Hur mycket har du gått ner?" ja dom dagarna är det faktiskt värt varenda sekund.

Tänka sig vad en liten fråga kan boosta ens självförtroende, idag är jag nästan snygg med :-P

Tiden går fort

Usch vad tiden går fort hörrni, bara sedan skolavslutningen har min yngsta växt ur nästan hela sin garderob och grabben ska vi inte ens tala om, han har kommit in i målbrottet och kraxar som en kråka i falsett hela tiden. Allt på bara några veckor!

Vart tog mina små söta barn vägen och vem skickade hit dom här stora monstren? Nåja, det är underbart att ha dom här hemma nu i nästan fyra veckor. Även om dom visst kivas och har sig så är dom ändå mina bäbisar. Men snart ska dom väl bli vuxna och flytta hemifrån med.

Been there, done that. Men man överlever det med har jag märkt, deras vuxenliv tillför andra dimensioner helt enkelt.

Ja och även barnbarn som värmer en gammal mans hjärta ;-)

Edit: Shit... min yngsta sover fortfarande och klockan är snart 11... Nu kan jag med övertygelse säga att ungen har växt =)

Semester :-)

Ja då var vi framme vid semestern då, inte en dag för tidigt om ni frågar mig.

Ungarna kom över igår och eftersom det var grabbens födelsedag valde han att käka ute så vi drog ner till stamhaket utanför porten, exotiskt och långt hemifrån ;-) efter middagen var det dags att prova hans present, han fick Guitar Hero World Tour med Metallicaspelet på köpet. Jag säger bara det, jag alltid tyckt att trummor varit ett av de svårare instrumenten att bemästra IRL och så var det även här. Det roliga i kråksången var dock att vi fick med oss lillsyrran hela kvällen på sången. Vi fick en musikalisk helkväll på så vis.

Och Jossan, glöm dina karaokeplaner, jag har sett bildbevis på hur bra jag "sätter" låtar jag till och med kan i mikrofon ;-)

"Lilltjejen" hade med fyllt år när hon var nere hos mormor så hon fick två spel till sitt Nintendo DS och shoppingpengar som vi ska sätta sprätt på någon dag i veckan.

På det hela en trivsam inledning på semestern :-D

Kom ihåg att ta hand om er därute nu när jag är lite mer frånvarande än vanligt.

Sen kväll med Sindarin

Jag slocknade redan runt 20-tiden ikväll bara för att vakna igen drygt ett par timmar senare så här sitter jag nu, trött utan att sömnen kommer tillbaka, ryggen fuckar och en huvudvärk i trakterna 2.5 på Richterskalan har smygit sig över mig med.

Nåja, nu är det bara en dag kvar till semestern, en enda sketen dag kvar i helvetet och sen fyra veckors underbar ledighet. Kiddsen dimper ner redan imorgon istället för söndag som det ursprungligen var planerat så det lär bli en mysig helg ryggen till trots. Som jag har saknat dom i sommar.

Nä man kanske skulle stapla ut i köket i bästa Frankenstein-anda och ta sig en värktablett eller två och se om i alla fall huvudvärken ger med sig så att sömnen åter kan ta mig i sitt grepp.

En dag kvar baby :-D

Vem är vi och spelar vi någon roll?

Har du någonsin kännt att du inte hör hemma någonstans? Du rör dig på platser och bland människor men du känner inte samma tillhörighet som dom andra verkar känna? Så har större delen av mitt liv faktiskt varit.

Jag vet inte om jag kan påstå att jag söker efter något särskilt men ändå hamnar jag ibland i situationer och sällskap som verkar ge tillvaron en mening, men efter ett tag inser jag att jag går vid sidan om ändå. Alla andra följer mittfåran mot utstakade mål och hur jag än kämpar för att gå med dom verkar det som om jag som bäst lyckas få en fot i mitten. Till slut så rinner viljan och engagemanget ut i sanden och jag går omkring i min egen dimma.

Jag vet faktiskt inte vad det beror på, kanske är det så att jag söker en mening ändå men ännu inte hittat den och i min jakt griper jag efter halmstrån. Eller så är det så att jag inte är tillräckligt intressant själv för att "hålla" en plats i mitten och därför till slut försvinner ut i dimman igen. Kanske är det helt enkelt så att det är mitt eget intresse som har svårt att fokusera. Oavsett anledningarna så slutar det mesta som jag ger mig inpå i ett vaakum förr eller senare.

Gnäll, gnäll, gnäll.

Kanske handlar det om att vilja vara "någon", att vara bra på "något" och få ett erkännande för det. Helt enkelt att ha en betydelse, att spela en avgörande roll i något sammanhang. Är det så antar jag att jag inte letat färdigt än.

Ett litet råd... gå vidare

Många människor träffar sina soulmates, livspartners, bästa vänner osv på nätet. På så vis är ju faktiskt internet så otroligt bra. Jag har själv träffat en del av jordens finaste människor via nätet.

Men det är inte alltid en dans på rosor, vissa relationer tar slut. Vare sig det handlar om en kärleksrelation eller vänskapsrelation så händer det då och då att vi måste/bör gå åt varsitt håll. Det är här mitt tips kommer in.

När det skiter sig med en annan person, gå vidare, titta inte bakåt och framförallt... håll inte på och försök hålla dig uppdaterad på vad den andra personen har för sig. Vi inbillar oss att det är för att vi ska hålla koll på om den andre snackar skit om oss, men genom att göra så är det faktiskt vi själva som gräver en grop åt oss sjäva. Så om den nu skulle säga att du är dummast i stan eller vad den nu kan tänkas hitta på. Blir det bättre för dig själv av att du kommer och läser samma ord 10 gånger om dagen? Nää knappast va? Du inte bara tillåter att någon annan gör dig illa, du förser dem omedvetet med verktygen och kartan till den plats det gör som mest ont på med.

Det enda raka är att gå vidare, titta inte bakåt. Du lever ditt liv och andra människor lever sina.

Det tar sin lilla stund att komma över någon man tillåtit komma under skinnet på sig, men tro mig. Tiden läker, om inte alla så i alla fall de flesta sår.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Pissrygg

Det känns som om jag har något i kläm under ena skuldran. När jag vrider mig och ett eller annat håll hugger det till och jag tappar nästan andan. Hur jag än försöker lyckas jag inte sträcka ut ryggen eller vrida till den rätt.

Jag har pratat med mina mest akuta uppdragsgivare så det blir en kort dag idag. Efter lunch åker jag hem och våldför mig på sängen istället.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Sköna söndag

Jaha då var det helt plötsligt söndag, sista dagen av vila inför den sista arbetsveckan. Sen mina kära börjar semestern, en tid av frid och lugn.

Eller? Nåja kanske varken frid eller lugn men med sovmornar och utan arbete så nog borde man kunna ladda batterierna ändå.

Idag är det i alla fall tvättstuga, akvarievård och chill som gäller. Vi kanske hörs mer under dagen. Nu ska jag kolla vad ni haft för er inatt.

Fan vad jag är bra

5 timmar senare och en sju helsickes massa bilder har fallit på plats. dom här 5 timmarna kortade nog ner min arbetsvecka med 1-2 timmar per dag. Kanske kan jag lyckas hitta hem i hyfsat normal tid till veckan trots allt. Det är nästan så att man skulle kunna belöna sig själv med en dusch och något gott till middag =)

Får se om jag inte kan glo klart på Rose Red sen när tantaluringen ska sova med =)

Nu ska vi se om det vandrande liket ska ha något att äta med - never mix alcohol with an early appointment kids ;-)

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Seg lördag

Fan både jag och dagen är sjukt sega. Det hela började klockan 5 imorse... ja ni läser rätt fucking f i v e o' c l o c k. Tanten jobbar och sin vana trogen att inte vakna av klockan blev det min uppgift att skaka liv i henne i samband med att klockan ringde... vilket inte var lätt någonstans.

När hon väl åkte blev jag lite hungrig så jag gjorde i ordning ett par mackor och lite te och satte mig vid datorn för att inta min arla frukost. Med datorn väl startad var det dags att uppdatera mig med alla hyss ni haft för er under natten. Bama har t ex lagt upp en väldigt naken (inte avklädd era freaks) videoblogg, Rosy är pissed på sitt ex, Stormen har roat sig kungligt, Kajsa är hemkommen osv osv.

När jag surfat runt och uppdaterat mig kom jag på att jag inte lajjat med min Paladin på en månad så varför inte flyga runt och knacka lite sten en timme tänkte jag. Sagt och gjort... igång med WoW.

När jag spelat en stund och tröttnat på att knacka sten såg jag att jag fått mail från en kollega gällande ett webprojekt vi jobbar med så jag passade på att dels kolla vilka kompletteringar han gjort samt svara på hans synpunkter och idéer och ändrat på ett par små saker.

Nu mina kära vänner är klockan 11.40 och jag har ännu inte a) fått på mig ett enda klädesplagg, b) börjat göra det jag egentligen tänkt göra idag, nämligen börja fixa iordning ett femtiotal bilder som en kund ska ha till lanseringen av sin nya site om några veckor.

Fan jag borde sätta lite fart så att jag hinner fixa lite bilder innan tanten kommer hem från jobbet.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Vilken pissdag

Ja om man summerar dagen så lutar den nog mer åt piss än något annat.

Vi kör lite plus och minus...

På plussidan skriver vi;

  • Bra respons på webprojektet jag hållt på med senaste veckan.
  • Diary of Ellen Rimbauer och första delen av Rose Red (har sett båda för många år sedan men dom är ju bra ändå)
  • Mailat lite med en fin-fin tjej idag och kanske hjälpt henne att reda ut något om inte fick i alla fall jag använda hjärnan till något annat än jobb en stund.

Så kommer minussidan;

  • Massor på jobbet.
  • Ont i ryggen och det går åt fel håll.
  • Ont i skallen som följd av ont i ryggen.
  • Trött men kan inte sova.
  • Ska försöka jobba några timmar senare idag för att om möjligt minska bördan lite den kommande veckan.
  • En stor påse godis hittade ner i min mage ikväll så jag känner mig som en spärrballong.
  • Jag har inte haft tid att ägna åt människor jag bryr mig om de senaste dagarna.
  • Nästa vecka blir värre än denna.

Så som ni ser vinner minussidan idag.

Nu ska jag försöka somna i värmen. God natt på er.

Fler tänkbara policys kanske

När jag ändå är inne och funderar på det här med policys så inser jag att det borde vara alkolås på karaokemaskiner. Vi trodde att det var grannens barn som lekte med karaokemaskinen häromsistens men det visade sig vara en förfriskad mamma.

Så här kunde det kanske fungera:
Karaokemaskinen: Så du vill sjunga lite? Blås på micken först.
Sångaren: *flåsar*
Karaokemaskinen: Jag är ledsen men din promillehalt överstiger den för omgivningens välbefinnande fastställda normen. Du får helt enkelt nyktra till innan du utsätter omgivningen för din skönsång.

Hell yeah! Normer och policys är bra.

Jag blir fan tokig

För några månader skrev jag ett inlägg om en busschaffis som spelade arabisk musik och sjöng med när han körde.

Idag har jag mött hans överman!

Allvarligt talat, vem fan vill lyssna på dansband när man är nyvaken och egentligen hellre vill vända om och lägga sig och sova istället?

Skärpning SL. Inför en musikpolicy i kollektivtrafiken. Inget ylande och ingen Christer Sjögren med kompisar före 11.00 på dagarna.

Tack för ordet, nu känns det lite bättre.

Did you miss me?

Idag har jag verkligen haft fullt upp. Jag har ju inte ens haft tid att titta till er.

No fun :-/

Det enda positiva i kråksången är väl att ett ganska hastigt påkommet projekt ändå börjar lägga sig så pass att jag kommer att kunna lämna över ett ramverk till en kollega som kommer tillbaka om en vecka. Det negativa är att det tagit tid och kraft från annat jag borde hinna med innan jag går på semester.

I arbete mätt är jag en halvfärdig websida, ett femtiotal bilder till ett annat webprojekt, en utbildningsfolder, fem annonser, två dagar med förlagsorder, en fakturering samt några bortglömda småprojekt som visitkort mm i från att kunna ta semester näst-nästa måndag.

Det kan gå, det är ju för tjyven 24 timmar per dygn nästa vecka.

Idag är jag grinig

Så enkelt är det. Jag är så förbannat trött på SL och deras sommartidtabell. På vägen till jobbet missar man bussen precis eftersom tåget kommer fram ungefär på klockslaget när bussen går. På vägen hem är det samma sak, då missar man tåget för att det går samtidigt som bussjäveln kommer fram.

Orka SL

Ambivalens

Jag känner mig väldigt splittrad och kluven just nu. Å ena sidan önskar jag att semestern vore här så att jag kan rulla ihop mig som en igelkott och sätta alla taggar ut så att ingen kan komma nära och kräva saker.

Å andra sidan törstar jag efter uppmärksamhet som en annan attentionwhore - se mig, hör mig, var nära mig. Det märkliga är väl att det är då man känner sig som mest avskärmad från omgivningen. Eller det kanske inte är så märkligt egentligen om jag tänker efter, dom känslorna går nog ganska så hand i hand. Känner man sig sedd och hörd skulle man ju inte känna en längtan efter det.

Jag är nog mer komplex än jag är villig att medge just nu, eller så är jag bara i behov av lite sömn. Så är det nog så om du orkat läsa hela vägen hit tycker jag att vi tummar på att det är så.

En missad dag?

Idag verkar det som om jag missar det mesta, sömnen gick ju si och så tack vare Linda. Ont i ryggen som jag hade bestämde jag mig för ett bad innan jag åkte.

Ja då missade jag bussen, så klart.

Med lite halvbra marginal borde jag hinna om jag går tänkte jag och satte det långa benet före det korta. Men serru, jag var tvungen att skicka sms där jag gick så vad händer, jag missar tåget med.

Nåja till det positiva får kanske ändå lägga att dom sålde accesskort i spärren hemma så från och med i morgon får jag åka på ett sprojtans nytt och spygrönt månadskort. Det mina vänner om något borde få ögonen att klarna om mornarna.

För att blidka eventuella modebloggare som förvirrar sig hit så är spygrönt ungefär samma färg som limegrönt... tror jag ;-)

Den där Linda

Inatt skulle jag av någon anledning tydligen gifta mig. Efter en ganska kort överläggning bestämdes det att vi skulle skippa kyrkan och hitta någon som på kort varsel kunde genomföra en vigsel.

Det visade sig att det fanns en vigselförrättare alldeles i närheten så glada i hågen drog vi dit.

Vigselförrättaren visade sig vara Linda Bengtzing av alla tänkbara personer (förlåt Linda om jag stavat ditt namn fel, men efter att du har hemsökt mina drömmar inatt orkar jag inte kolla upp stavningen, jag kanske rättar till den under dagen om den är fel... deal?).

Well, let's get this over with. Det bestämdes att Linda skulle viga oss i alla fall men make till nonchalant vigselförrättare har man nog sällan skådat. Hon låg på en soffa med fötterna uppslängda på ett bord och rabblade orden lite frånvarande, tuggandes tuggummi och mitt i allt började hon prata om en skiva hon spelat in istället "Vänta här så ska jag leta fram den" sa hon och gick.

Efter det vaknade jag med en skum känsla, hade jag eller hade jag inte just blivit vigd av Linda Bengtzing och varför hade hon betett sig som hon gjorde? Ja för att inte tala om att jag över huvudtaget skulle ha gått och gift mig.

Nåja resten av natten har jag sovit skitilla så det blir minst sagt en intressant dag idag.

Have you cuddled a zombie today? If not, here's your chance.

Jag är fan tom

Jag kom nyss på vad felet är, jag känner mig helt tom idag. Som en uttömt batteri men med en gnutta energi kvar, fast ändå inte. Det är svårt att beskriva känslan och det enda ord som kommer upp till ytan är just tom.

Fill me with emotions, memories, inspiration, happenings... whatever just fill me up with something.

Bilden är lånad av www.freefoto.com

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Jag har tappat mitt fokus?

Jag är sjukt ofokuserad idag... sitter och läser bloggar och kommentarer och får extremt lite gjort känner jag =/ Kan inte den här dagen bara ta slut någon gång?

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Lite mer tattootankar

Jag tog med mig en bunt bilder hem igår och pratade med Eviltanten och jag tror att vi till sist kom fram till ett schysst motiv...

OM jag inte skulle banga det vill säga...

Som tur är det sex månader kvar till den stora dagen så jag har gott om tid på mig att suga på den här karamellen =) OCH jag kommer garanterat att ändra mig tusen gånger innan dess med så ni behöver inte skramla ihop pengar än på några månader =D

Som det lutar just nu är det nog ändå ett ganska läckert Eddiemotiv som ligger varmast om hjärtat. Omslagsbilden till Somewhere Back In Time vore helt wunderschön men vi snackar inte om att göra en hel ryggtavla så just nu suger jag lite på ett annat Eddiemotiv.

Det här är ju bara mina tankar... kanske är det inte ens möjligt att överföra det på en arm eller dylikt och då får jag tänka om helt och hållet helt enkelt =) det gäller nog att hitta en bra tattuerare med om man ska kunna göra Eddis snygg.

Jösses amalia vilka tankar en tisdag i juli =)

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Nää skärpning

Nu ska jag sätta fart och lägga i en högre växel. Skallen värker men jag ska råköra en stund så att jag eventuellt kan smita hem tidigt idag och vila skallen lite till och med.

Var ute en stund på lunchen och det var inte så svårt att gissa var huvudvärken kommer ifrån idag... molnen är gigantiska och dom är svartare än en politikers själ.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Trevliga damer

Jag träffade ju Rosy och hennes vän C med det stora huset vid havet (var det rätt så?) igår eftermiddag och senare på kvällen fick göteborgskorna träffa Bama och Stormen. Enligt rapporterna var det trevligt så gissa om jag ångrar att jag åkte hem? Men jag var ju tvungen att komma upp till jobbet. Stormen har jag ju försökt träffa sedan hon kom till stan, men saker kommer emellan hela tiden.

Men, men. Alabama och Stormen bor ju i stan. Vad säger ni tjejer? En fika vilket kommande århundrade som helst? ;-) det skulle ju tyvärr bli utan den fina Rosy och C då, men jag vill ju faktisk träffa er två med innan jag sitter på hemmet och knappt minns vem jag själv är längre :-P

Master of Puppets

En stor klunga högljudda människor drog till sig min uppmärksamhet. "Här är det något spännande på gång" tänkte jag och gick dit.

En skylt förkunnade att här underhöll den Store Egotrippen sin hängivna publik.

När jag kom närmare märkte jag att publiken hejade och skrek upprört om vartannat och mitt i klungan dansade två små figurer i cirklar, beväpnade till tänderna och letade efter blottor i den andres försvar. "Vilka lustiga små figurer" tänkte jag. Sen såg jag de små, små trådarna som var fästa vid dem och följde dem med blicken. Långt därovan stod den som höll i trådarna och kontrollerade dockornas varenda rörelse. Ett utfall här, ett skutt där. Allt styrdes av den stora mörka mannen.

Efter en stund insåg jag att även publiken kontrollerades av trådarna. Med tusen röster och tusen små trådar kontrollerade den skickliga dockföraren allt. Men, för vems skull? Förmodligen för sitt eget nöjes skull skulle jag tro.

Jag lämnade de hänförda, ja och trådförda åskådarna och på min väg därifrån kunde jag inte låta bli att se den växande högen med förbrukade dockor. Slitna och trasiga låg dom där och samlade damm. För när dockföraren tröttnade på en docka eller två klippte han trådarna och slet helt enkelt sönder dom som inte behagat honom.

På en hög, bakom scenen, i ljudet av den högljudda massan låg dom i glömska.

A mans gotta do what a mans gotta do

Jag har huvudvärk och varenda fiber i min kropp skriker nej just nu, men mina veckor i helvetet är inte över och jag har dessutom riktigt mycket att rodda ihop så det är bara att sätta fart på den gamla kroppen och släpa sig upp ur sängen.

One step at a time might do the trick.

Göta Petter

På vägen hem från jobbet träffade jag på två riktigt trevliga damer från Götet.

Den ena "känner" jag sedan tidigare och hon visade sig vara precis så trevlig som jag trott innan. Hennes vän C var precis lika trevlig hon.

Jag får nog ändra uppfattning om göteborgare tror jag :-P

Kram på er tjejer

Helt värdelöst

I morse när jag skulle kliva ut så stod termometern på 22-23 grader och det var solsken. Eftersom jag hade turen att kunna åka bil till jobbet idag drog jag bara på mig shorts och t-shirt.

På vägen till jobbet så hopade sig molnen och väl framme kändes det lite kyligt även i solen. Hoppas det bättrar på sig under eftermiddagen bara annars kommer jag hem som en fryslort ikväll =)

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Vad tror ni om det här?

Jag har funderat länge på att gadda mig (jag är ju helt oskuld på den punkten) men jag fastnar alltid på det här med motiv och placering. Det ska ju gärna vara något jag kan stå för om en massa år med. Men nu har jag faktiskt ett par motiv jag skulle kunna tänka mig att leka lite med.

Så vad tror ni? Ska man önska sig pengar till en tattoo eller två i 40-års present?

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Fy för högljudda grannar

Är det inte karaoke på hög volym så pippas det högljutt i det här huset :-/

Nog fan får dom väl göka men en annan ska ju helst sova :-P och som hon låter dessutom, stönar hela tiden. Nåja vi får väl anta att det är skönt i alla fall. Hon låter ju inte direkt missnöjd.

Sov gott på er för fan och om grannarna pippar så att väggarna skallrar kanske vi bor i samma hus.

En lagom vanlig söndag

Det är söndag och klockan är 20 över 10 på några minuter sånär. Dagen ser ut som följande (bara för att jag vet att ni undrar så) ;-)

10-13 kör vi tvättstuga (som vanligt).

13-? kör vi på lite vattenbyten (inte heller en helt ovanlig söndagssysselsättning.

Under eftermiddagen ska jag förmodligen iväg och se ifall jag hittar Singstar-prylar till den äldsta dottern, åka och möta upp vår leverantör av tillbehör till akvarier och terrarier samt umgås med lillprinsen som sovit här. Inget av dom tillhör våra vanliga söndagsrutiner :-D

Månadens blogg

Jag har funderat några dagar på vilken som skulle bli månadens blogg och så imorse slog det mig att självklart måste jag slå ett slag för och tipsa er om den underbara Cc79.

Cc79 är inte bara snygg, hon har också en av södra Sveriges (om inte norra Europas sexigaste hjärnor). Sure jag skriver under på att det här är en totalt subjektiv bild, men den här tjejen har kommit att betyda en hel del för mig på väldigt kort tid och hennes erfarenheter och upplevelser är nog för att fylla tre livstider. Det är bland annat dom man läser om i hennes blogg, blandat med en hel del vardag.

Följ med i hennes liv och varför inte kolla lite på hennes konst när ni ändå håller på.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Veckans foto

Jag har väl egentligen inte haft så mycket tid till annat än arbete och kolla på sambons lökiga vampyrfilmer den här veckan (hur många finns det egentligen och är NÅGON egentligen bra?). Men jag har hunnit leka lite med mina nya filter i alla fall.

En närbild på tantens orm Jack, notera den "stolta" svansen =P

Stjärnfiltret kan man nog få till riktigt roliga effekter med med schyssta ljuskällor, en klart rolig investering på 99 kronor =)


Jag provade förstorings- och macrofiltrena och blev riktigt förvånad faktiskt. Så fort jag har tid ska jag ta en serie bilder och jämföra kvalitet men också närgränser mellan traditionella macroobjektiv och filtrena. Det här var också en intresant investering på 229 spänn. Är det någon som ser vad som stått modell på bilden?

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Din dumma kossa :-P

Eviltant påstår att jag inte är elak nog att bli kontrollerande. Alltid ska hon klampa in och förstöra det roliga för mig :-P

Kontrollbehov

Det verkar vara på modet med kontrollerande pojkvänner. Alla ska tydligen ha sånna just nu.

Jag ska också kontrollera min omgivning. Eviltant, nu ska du inte kunna ta ett steg utan att jag har koll på dig.

Muhahahahaha

Halvtid

Nu är första halvlek strax avklarad av mina 4 veckor i helvetet. Nu återstår bara två veckor till innan semestern äntligen börjar.

So far so good, I'm still alive and I still have an impact on your lives =)

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

100 ynka gram

Nu jäklar... 100 gram från mitt första delmål i viktminskningen. Det har jag förvisso legat på hela veckan vilket jag nog får tillskriva exempelvis en ljuvligt god hallonmuffins och macka till middag igår. Men ibland måste man ju få slarva lite med. Nu går det neråt igen med c:a halvkilot i veckan.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Veckans kommentar

Nu har det väl nästan gått två veckor sedan förra veckans kommentar så det finns lite att gotta sig i även den här veckan blir det svårt att utse en enda speciell kommentar så här kommer det ett par repriser.

Först ut är inlägget Stupid do-good

Cc79 sa: Du ska bara vara PRECIS som du är! :D De farliga pojkarna är ju ofta väldigt dumma. Japp. Jappjapp.
Rosy Red sa: Jag håller med CC!

Ni är fan tokfina båda två =)

Sen kommer en kommentar från inlägget En snitslad bana till "mig"

LitenX sa: ICA´s charkdelikatess? Har hört att det är rena köttmarknaden hehe....

Jag skrattade så tårarna sprutade av din kommentar

Vi fortsätter med kommentarer hämtade från inlägget Never look back

Josefine sa: Det är en bra tanke, försöka glömma det som varit och gå vidare framåt i livet. Det som är gjort kan man inte göra så mycket åt. Det är nu och här man lever livet.
Cc79 sa: Man ska aldrig GLÖMMA det som varit. Vår hjärna är smartare än så - glömmer gör man aldrig. Men vad som däremot är viktigt är att vända de dåliga erfarenheter man har till något positivt. Man har genom livet kanske fått erfara till exempel vilken kärlek som inte är sund, vilka vänner man inte kan lita på, vilka vägar man inte ska vandra. Man har lärt sig att värdera det äkta, det vackra i livet. Att analysera saker som hänt är bra, men man ska akta sig för att vandra omkring där och tappa bort sig i sina egna skuggor. Självdestruktivitet hjälper ingen."Per aspera ad astra" mina vänner - Genom svårigheter mot stjärnorna!
Kajsa sa: Du är vis du :)
ZuZiBuZ sa: Kloka ord vännen!Man ska leva i nuet... det som har varit kan man ingenting göra åt... det som komma skall kan man inte styra så mycket över heller... Så lev nu! :)

Ni är så fulla av insikt. Jag är glad att ha er i min ringhörna.

Från det här inlägget Vem vill åka till månen? hämtar vi ett par kommentarer till.

Josefine sa: jag skulle också vilja vara inne i ditt huvud ibland.. kanske inte så länge som ett dygn dock, det skulle jag nog inte stå ut med :).. men nån timme ibland för att få insikt i hur du tänker..
Stormen sa: Du, den hjärnan du bär på är ett av Guds bättre uppfinningar. Det har jag alltid tyckt. Du är en speciell människa. Så det så.
Cc79 sa: Finaste, finaste jag fått höra på länge - du är FANTASTISK! Du vet det, va? :)

Tack för alla era vackra ord =) You people make my day sometimes.

Det har varit ett par omtumlande veckor och fler kommentarer har lockat fram såväl tårar som skratt, det här var bara ett axplock.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Med bloggen som känslomätare

Ibland blir jag lite skeptisk till om bloggandet ät 100 procent bra. Det är bra för att man får möjlighet att t ex skriva av sig en massa saker som kan vara svåra att sätta ord på eller svåra att adressera helt enkelt.

Rosy var inne på att det snarare var läsandet av andras tragedier som drog ner det egna humöret och det kan jag nog visst skriva under på jag också.

Kommentarerna däremot, era underbara kommentarer vissa dagar kan få en pissig dag att vända till en helt underbar dag. Jag läste igenom dom kommentarer jag inte hunnit svara på (och några till för att komma till de nyaste, allt är inte smidigt när man mailar via mobilen) och jag blir alldeles varm inombords av den omtanke och värme en del av er lämnar efter er. Det är nästan som när den man älskar lämnar rummet och man ligger kvar i sängen och myser av hennes doft som fortfarande är kvar i rummet.

Ni är helt underbara.

Innan någon wiseguy förstör stämningen ska jag själv säga att visst, alla doftspår en människa lämnar efter sig är inte nödvändigtvis mysiga ;-)

Alla goda ting är tre

Tredje morgonen i rad som jag vaknar före klockan men det är ändå rätt OK eftersom den följer den tredje natten i rad som jag faktiskt sovit hela natten.

Antingen är det en inneboende trötthet eller spikmattan som gör sitt för det är även den tredje kvällen i rad som jag ligger någon halvtimme på den och slutligen är det också tredje kvällen i rad som jag lyckas slumra ifrån filmen vi kollar på. Sambons vampyrrullar modell C kan jag väl förstå men jag har lyckats slumra till i filmer jag själv valt att kolla på med så nog har jag varit trött.

Vore det inte för regn och huvudvärk skulle vi kunnat kalla det här en riktigt trevlig morgon. Nu ska jag spana av lite mail och sen hoppa in i duschen och sparka igång den här dagen.

Jag ser era fina kommentarer och tar itu med dom senare idag.

Nu drar jag

Ska iväg och fika med tanten och en polare på vägen hem. Vi ses och hörs imkväll eller imorgon beroende på hur lusten faller på.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Miss you guys

Jag ser att det har varit många återkommande besök idag och jag saknar en hel del av er, men jag har häcken full idag så det blir inte mycket till bloggande. Dom säger att man ska jobba när man är instämplad =P

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

King of pop?

Nja jag står fast vid vad jag skrivit innan men jag ska ändå göra er lite förvånade och säga att His Story snurrar här på jobbet idag. Jag fastnade ändå för texten i Man In The Mirror och hur sann den egentligen är.

I'm Starting With The Man In The Mirror
I'm Asking Him To Change His Ways
And No Message Could Have Been Any Clearer
If You Wanna Make The World A Better Place
Take A Look At Yourself, And Then Make A Change

Vill man på allvar förändra världen så är det hos sig själv man börjar.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Vem vill åka till månen?

För ett år sen eller två fick jag en av de bästa komplimanger jag någonsin fått av en väldigt speciell tjej. Jag snubblade på henne på en social community för ett par år sedan men kunde aldrig i mitt liv drömma om då vilken klippa hon visat sig vara. Vi har haft sporadisk kontakt till och från men hennes ord är alltid fulla av insikt och djup och dom lämnar mig sällan oberörd.

Idag när jag läste ett inlägg som en annan mycket speciell tjej skrivit kändes det som om hon sätter ord på mina tankar. Och det var inte första gången heller. När jag läste det hon skrivit sist så kom den här komplimangen upp till ytan igen och jag kände att precis så är det med Cc också. Rollerna är ombytta men jag känner ändå likadant som Stormen sa till mig en gång för länge sedan.

Skit i resor till månen och sånt, jag skulle betala 1000 kr för att få vara ett dygn i ditt huvud

Det är nog inte helt ordagrant återgivet, men andemeningen finns kvar. Jag tog det i alla fall som en komplimang då och njuter av vartenda ord än idag.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Regnet det bara öser ner

Det blev en hyfsad natt inatt med, fast det var ett något mindre behagligt uppvaknande. Visst är det mysigt med smattret på rutan - om man inte vet med sig att man ska ut i eländet om en timme eller så.

Nåja hyfsat demonfri natt ändå så dagen har potential trots den höga luftfuktigheten. Inatt var det nog Optimus Prime som stod vakt, eller vad tror du Evil? ;-)

Det blev en bra dag

Det har varit stressigt men det blev ändå en bra dag. Humöret har hängt med hela vägen och mycket speciella människor har hört av sig under dagen vilket var oerhört uppskattat och efterlängtat.

Morgondagen är fullspäckad den med men jag får tillbringa den på en och samma plats så det känns rätt bra ändå. Och den slutar helt perfekt om inget oförutsett inträffar under dagen.

Ta hand om er därute, speciellt du som stressar runt som en gnu just nu. Vi vill ha kvar dig även efter semestern ;-)

Never look back

Jag ska lämna en tanke hos er, speciellt ett par av er.

Livet levs framåt. En del lösa trådar bakom oss kanske behöver redas ut men i övrigt så heter det framtid just för att den ligger framför oss.

Lev nu, blicka framåt men framförallt, fastna inte i det förflutna. Att blicka tillbaka och åter genomleva smärta och tragedier tar bara på krafterna. Inget vi gör kan förändra det som varit så det vi måste göra är att hitta sätt att hantera det förflutna så att det inte påverkar vår framtid.

Ibland är avslut det enda raka. Never look back

Änglar och Demoner

Inatt tror jag nästan att jag haft en här av änglar som vakat över mig. Jag har sovit som en stock ända fram till halv fem.

Okej, det var i tidigaste laget att vakna men med tanke på att demonerna varit sysselsatta på annan ort var jag ändå hyfsat utvilad när jag vaknade.

Efter frukost och dusch tog jag en promenad i solen ner till tåget där jag nu sitter på väg till jobbet. Det var lite kyligt men en blå himmel och värmande sol lovade att det skulle torka upp och bli varmare under dagen. Det blev en tidig start men då kan jag nog istället skippa ett sent avslut om jag har tur.

Det ser ut att bli en lovade dag.

I drömmarnas rike

I mina drömmar möts demoner ur det förflutna med dom från nutiden. Dom blandar coctails med mina minnen och delar på dom med falskklingande skratt. Dom smider planer för att en gång för alla sänka ner mig i det bottenlösa hålet. Vid sidan av står andras demoner och apploderar varje nytt försök.

Ensam i den andra ringhörnan står jag och motar försök efter försök. Men med sina nya allianser vinner demonerna mark. En milimeter här, en centimeter där. Sakta trängs jag in i mitt mörka hörn.

Jag vrider och vänder mig i sömnen och i landet mellan dröm och verklighet biter sig minnena fast och blandas upp med nya intryck. Bekanta ansikten från förr blandas med människor jag egentligen inte vet vilka dom är. Människoöden jag tagit till mig och gjort mig delaktig i.

En insikt lägger sig sakta, vi måste alla bekämpa våra egna demoner ensamma. Det kommer inga riddare på vita springare till undsättning innan slutet. Inte till mig eller någon annan. Framförallt är jag långt ifrån någon räddare i nöden själv.

Det är kanske dags att följa mina egna råd och vända mig mot de ljusare kratferna runt mig och hämta min kraft ur snarare än att tömma ur mina egna krafter i mörkret.

I samma sekund som tanken formuleras känner jag mig som en svikare. Frågan är bara vilken nytta jag är för någon när allt som en gång varit jag kämpar i mörkret. Jag måste rädda det som är kvar och bygga upp det som gått förlorat i striden.

Demonerna har vunnit striden en gång för länge sedan, men aldrig mer. Jag SKA vinna den här, inte idag och antagligen inte imorgon heller men slutstriden är min.

Mentalt borta

Jag sitter och väntar på tåget och hade tänkt skriva mer om Tarzan, men det vill sig inte. Jag har bilderna i mitt huvud men när jag sitter och försöker skriva ner dem raderar jag mer än jag lyckas skriva.

Kanske är det så att även Tarzan är lite off?

Jag får ingen ordning på tankarna här, det enda jag lyckas krångla ut ur mitt tankenystan är att det känns som om jag förlagt en viktig del av mig själv någonstans. Kanske är det ett liv av undanstoppade minnen som hemsöker mig eftersom jag titt som tätt återupplever episoder av mitt liv inombords.

Jag har lite svårt att avgöra om det är bra eller dåligt att dra i alla trådar som pockar på uppmärksamhet. Kanske har det ett bra terapeutiskt syfte eller så är det helt förödande. I guess only time will tell if I will face heaven or hell.

Come to the dark side, we share your memories.

Nä hörrni

Nu skiter jag i det här och åker hem tll tant och film istället. Sköt om er och försök att hålla er borta från min kakburk.

We'll meet again, don't know where don't know when

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Vem gör vad?

Semestertider är fan helt underbara. Jag fick ett samtal lite tidigare idag från vår ekonomiavdelning:

Ekonomi: Visst är det du som tar hand om Pelles fakturor nu när han har semester?
Jag: Näää det är det inte.
Ekonomi: Men... hur gör vi då?
Jag: Samma sak som ni gjort de senaste 20 åren?
Ekonomi: Ja hur har vi gjort då?
Jag: Ingen aning, det måste ni väl veta själva?

Sen gick det någon timme och då var det dags igen:

Ekonomi: Men visst tar du Kalles fakturor i alla fall?
Jag: Nope.
Ekonomi: Men... hur gör vi då?
Jag: Samma sak som ni gjort de senaste 20 åren?

Det är märkligt hur en del kan jobba på samma ställe i hela sitt liv och ändå inte ha koll på hur saker ska lösas.

Ett bättre begagnade skygglappar säljes, den forne ägaren har ingen användning för dom längre.

Pelle och Kalle är precis som exempelvis Fantomen eller Kalle Anka fiktiva figurer och har således ingenting med verkligheten att göra.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Dementi deluxe

Jag fick frågan om förra inlägget berodde på en fnurra på tråden mellan mig och tanten. Vi är inte alltid världsbäst på att prata om saker men det var inte direkt det inlägget handlade om. Jag tar visserligen ofta beslut på mina egna antaganden, även när det gäller henne men den främsta "inspirationskällan" till det här inlägget var ett par helt andra personer som lyckats med bedriften att förstöra alla sina chanser till ett normalt umgänge och även alla andras runt omkring dem.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Kommunikation

Så nu har det hänt igen, trots mitt vaakum i hjärnan så har ändå en tanke formats som jag tänkte försöka dela med mig av med er.

Kort och gott, prata med varandra.

Okej tänker ni. Vad nu då? Egentligen ingenting faktiskt. Jag funderade bara lite på hur vi ofta tar beslut baserade på antaganden bara för att vi är för rädda/lata/ointresserade osv att ta reda på sanningen. Ibland kan det bero på att våra antaganden är behagligare än sanningen. Men ska vi vara ärliga så baserar vi dom ju på en lögn då.

Nä som en vis man nyss sa; prata med varandra istället. På så vis får ni reda på hur läget ligger.

Som vanligt är jag betydligt bättre på att råda än jag är på att leva som jag lär. Jag tänker ofta i min ensamhet och analyserar sönder problemen för att till sist komma fram till ett antagande om hur saker och ting ligger till. Inte alltid, men ganska ofta. Vilket givetvis är fruktansvärt dumt, det är ju faktiskt upp till 50 procents chans att jag har fel.

Alla typer av relationer bygger på kommunikation av något slag. Är era relationer värda att riskera på grund av kass kommunikation?

Så vill ni nå oanade framgångar? Gör som jag säger och inte som jag gör.

Frågor på det?

Kittla mina sinnen

Fan vad jag känner mig avtrubbad. Kittla mina sinnen någon så att min hjärna får en rejäl jump-kick ur vaakumet den befinner sig i.

Jag är en tänkande och kännande människa så när delar av det som är jag simmar i sirap känns det banne mig inte bra.

Någon?

Sleepless in Stockholm

Shit vad jag har sovit illa inatt. Jag har vaknat en gång i halvtimmen känns det som. Gissa om det blir en lång dag idag.

Jag kan inte sätta fingret på vad som väckt mig heller, jag har helt enkelt inte kunnat sova. Att kliva upp kändes ungefär lika inspirerande som en rotfyllning utan bedövning.

Hör ni någon som drar timmerstockar i Frihamnen är det bara jag som somnat på jobbet.

Nu ska jag käka och sen duscha innan jag drar iväg. Have a nice day.

Allt har sin tid

Att vara på rätt plats vid rätt tillfälle är A och O. Kommer man 2 minuter försent till tåget måste man snällt vänta på nästa. Eller så kan man stressa iväg till tvättstugan för att inse att man kommer dit 12 minuter före sin tid. Då får man vackert sitta ner och vänta tills dörren vill släppa in en. Den är nämligen tidsstyrd så är det inte ditt tvättpass är det tji öppen dörr.

Ja gott folk, det var ungefär den tid jag tänkte spendera på just ämnet tid, denna söndagförmiddag.

Usch vilken dag

Jag har varit irriterad på sambon och hon på mig skulle jag tro med tanke på våra fåordiga ordväxlingar. Jag har inte haft lust att göra något speciellt alls, det enda jag faktiskt lyckats åstadkomma hittills idag är att dra i mig lite frukost, letat fram en vga-kabel samt en audiokabel för att kunna koppla in en dator till nya TVn (vilket för övrigt fungerade när jag pillat lite... så heja mig) samt möblerat om lite i Malawiakvariet. Ja just det... jag spelade 3-4 låtar på Guitar hero med bara för att testa ett tv-spel på TVn med.

That's about it so far och jag har egentligen ingen lust att göra så värst mycket mer heller.

Idag lovar jag att det blir skitmat till middag... om jag bara ids duscha och gå iväg och köpa den. Det är fan inte ofta men en sån här dag skulle jag nästan kunna tänka mig att bli packad bara för att jag kan. Inte för att jag lär bli det... men ändå.

And it's fucking raining out as well... ain't that just a gag?

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

I'm thinking

Maybe I should just stop giving a fuck about things. That would probably keep me from loosing my mind.

Vaddå dålig dag? Den suger och låt ingen ens försöka övertyga dig om att det inte är sant.

Don't push me coz' I'm close to the edge. I'm tryin' not to loose my head.

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

God natt

Nu tar jag och gör kväll här. God natt på er vart ni än är och vilket tillstånd ni än må befinna er i.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Lite foton

Jag lovade ju er att försöka hitta lite bilder tagna det senaste året. Här kommer några stycken.


En lejonhona på Kolmården förra sommaren.

What goes down in the Zoo stays in the Zoo.


Näckrosor på Tom Tits i Södertälje.



Svanar.


Loranga, Masarin & Dartanjang. Teater i Hagas uppsättning i år.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Jag är nog lite död

Ska precis åka hem från jobbet och kan bara konstatera att första veckan i helvetet tagit på krafterna precis så mycket som man kunde förväntat sig.

Jag är mörare än välhängt kött. Fast då kanske jag passar in på någon lokal köttmarknad trots allt?

Naah, jag orkar nog knappt komma ihåg vad jag heter idag. Det positiva är väl att det bara är tre veckors helvete kvar innan semestern.

Helvete =(

Varför händer alltid sånt här mig? Datorhelvetet vägrar att starta när jag kommer till jobbet och jag har häcken full.

Skitkul. Det är inte direkt så att jag har tid med det här och vår IT-kille har semester i 3 veckor till sen har jag fyra veckors semester på direkten.

Jippi

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Rättelse

Jag ska bara göra ett litet tillägg till det förra inlägget, jag är som bekant upptagen sedan några år tillbaka, så tipsen får anses som generella om ni skulle vara intresserade av min typ. ;-)

God morgon på er förresten.

En snitslad bana till "mig"

Ok, nu har jag funderat lite här. Jag har flera vänner och bekanta som känner sig lite ensamma, som vill utöka till tvåsamhet men som inte lyckas träffa annat än idioter.

Här kommer mina tankar och kanske ett tips eller två på hur ni skulle kunna lyckas.

Om jag fått en tia för varenda tjej som med gråten i halsen sagt att hon borde hitta någon som mig istället för dom bad guys dom vanligtvis träffar så skulle jag vara rik nu. Nja kanske inte rik men jag skulle nog kunna bjuda mig själv på middag i alla fall. Det bästa är att när deras brutna hjärtan blivit lagade så brukar dom springa rätt in i famnen på en ny tuffing. Same same but different som di säger.

Jag kan inte sätta mig in i tuffingarna men jag kan definitivt sätta mig in i mig själv och mina likar. Kanske hittar ni något matnyttigt i det tjejer.

Så var träffar man oss då? Jo till att börja med brukar vi undvika de klassiska "köttmarknaderna" dvs valfritt inneställe med in- och utkastare. Varför vi gör det är simpelt, vi får ändå inte napp där. Ni tjejer har bara ögon för dom tuffa killarna som dessutom sällan är ute efter att bilda bo. Skulle dom vara öppna för det så vill dom inte göra det i morgon, utan om några år tidigast. Så når ni går på köttmarknad tjejer, bli inte förvånade över att killarna bara vill följa med hem på en munsbit, utan att vakna upp med kossan.

Dom mindre tuffa killarna hittar ni på helt andra ställen, egentligen överallt utom på köttmarknaden. Dom finns på jobbet, på bussen, i kön på Ica, på biblioteket. Ja överallt helt enkelt där man kan ha ett socialt umgänge som inte förutsätter alkohol för att släppa på hämningarna. Visst, dom kanske är blyga men dom kommer inte fråga sig själva hur jävla fulla dom varit som tog med dig hem. Hamnar ni i säng så gissar jag att dom gärna vill vara kvar efter gryningen med. Fan det räcker nog egentligen med kaffe för att dom ska hänga kvar till efter tre på morgonen om dom får.

Hur fångar man dom mindre farliga killarna då? Genom att vara dig själv helt enkelt. Spel är inget för oss, vi gillar ärlighet och raka rör.

Sammanfattningsvis tjejer, vill ni fortfarande tillbringa natten med dom tuffa killarna ber jag om ursäkt för att jag upptagit er tid. Om ni däremot är seriösa och vill hitta en kille att dela era liv med så börjar resan här med att ni tänker utanför boxen.

Vidga dina vyer och öppna dina sinnen så kanske han står där och väntar på dig när du minst anar det.

Frågor på det?

Fucked up

Det verkar som om det är ganska många som är lite fucked up just nu. Det kan röra sig om ilska, ensamhet, längtan, tomhet, brustna hjärtan osv. Den gemensmma nämnaren verkar vara att vi önskar att någonting var väldigt annorlunda.

Är det vädret eller är det bara livets nyck att alla är fucked samtidigt? Eller så kan det helt enkelt vara så att kaka söker maka, fuckade personer kanske umgås bäst med andra fuckade personer för tillfället.

Hoppas för allas skull att det går över bara så att människor får vara lite gladare.

Morsan

Berättelsen om Tarzan del 13

När Oskar och jag gick ner till morsan hörde vi på långt håll att dom bråkade därhemma. Jag ville helst vända om och springa ner till källaren igen men Oskar sa "Det är lika bra att ta tjuren vid hornen med en gång" och ringde på dörren. Innan jag ens hann tänka på att smit öppnades dörren av Pärra som var på väg ut. "Det är ditt jävla fel din jävla horbock" skrek morsan åt honom inifrån lägenheten.

"Va bra att du kommer, din mamma har varit orolig som fan för dig" sa Pärra och gick ut. Oskar klev in i hallen och frågade om det var någon hemma. Jag gömde mig bakom Oskar när morsan kom ut ur köket "Vem fan är du och vad vill du?" skrek hon åt honom. Hon var fortfarande full, det både syntes och kändes på lukten, men Oskar verkade inte märka det, eller så låssades han inte om det. "Jo, det är så att jag har med mig Tarzan här" sa Oskar. "Lilla älskling, vad jag har varit orolig för dig, dom ringde från skolan och sa att du inte varit där".

"Tarzan hade blivit utlåst igår så han fick sova på min soffa" sa Oskar snabbt "Jag hoppas att det inte var något problem" sa han. Morsan såg helt förvirrad ut och svarade "Nej men han borde ringt". "Vi ringde på men ingen öppnade så vi antog att ingen var hemm igår" svarade Oskar.

Fatta, han stod och ljög för morsan, för min skull och hon köpte det!

"I vilket fall som helst ska vi till skolan båda två i morgon och prata med din lärare" berättade morsan. "Varför då?" frågade jag. "Dom är oroliga för din närvaro och tydligen går det inte så bra för dig i skolan heller".

Jag såg på morsan att hon var irriterad över att behöva gå på möte med skolan, men det var som det var.

Oskar ursäktade sig och skulle gå så morsan gick tillbaka till köket. "Är du OK?" frågade Oskar, "du kan komma upp till mig imorgon efter skolan igen om det är okej med din mamma". Jag nickade bara och så fort han gått rusade jag in på mitt rum och låste dörren.

Helvetes jävla skit. Jag vill ju inte ens gå i den där skitskolan.

Tystnad

Idag är det alldeles tyst... lite väl tyst för min smak tror jag. Är ni på semester allihop eller är det sista krafttagen inför semestern som tar ut sin rätt?

Varenda gång det rör på sig i brevlådan är det ju bara reklam. Va fan ska jag me Viagra till när jag sitter här ensam liksom och inte lär jag komma iväg från jobbet än på ett tag heller. Så hur tänkte dom då tro? =P

Ville väl egentligen bara säga att jag saknar några av er idag =/

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Kommentarerna

Tack för era tankar kring det här med kommentarer. Hädanefter svarar jag i samband med kommentarerna, möjligen gör jag något undantag och lägger en kopia i den andres blogg med.

Va bra att vi kan hjälpa varandra att få rätsida på saker och ting =)

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Varför är jag så förbannat velig?

Även om jag och fröken Evil visst har spenderat lite pengar på sistone så är det inte helt utan ågren. Jag är ganska dålig på att impulsköpa saker... visst för någon hundring men definitivt inte när det kostar många hundralappar och även då funderar jag länge i efterhand på om jag verkligen gjorde rätt eller inte.

Vi har mer eller mindre bestämt oss för vad vi ska köpa till sonen i födelsedagspresent och jag är på väg minst en eller två gånger per dag att beställa den... men sen kommer sparsamheten och knackar mig på axeln och säger "men det är ju så mycket pengar" och då funderar jag lite till... och lite till.

För säkerhets skull funderar jag ännu en gång till.

Varför kan jag inte bara bestämma mig och sen är det över. Det kommer alltid in nya pengar förr eller senare liksom. Please someone... make up my mind for me.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Anger management

Lider ni av dåligt humör?

Då har jag den perfekta grejen, skaffa en orm. Det är svårt att fortsätta att vara irriterad när det lilla huvudet nyfiket tittar ut från någon håla.

Tack Mochino för att du botade mitt dåliga humör idag :-)

Grus i ögonen

Seriöst. Det är inte mänskligt att gå upp klockan 5 på morgonen. Hela min kropp protesterar och vill inget hellre än krypa tillbaka ner under täcket.

Jag är nog ingen morgonmänniska bara för att jag vaknar tidigt när jag är ledig trots allt, ja när det kommer till kritan menar jag. Vore jag det skulle jag inte känna mig som en argsint bulldog klockan 5 på morgonen.

That's it folks. Voff!

Ingen utpekad

När jag läser det jag nyss skrev så tycker jag själv att det låter lite anklagande och det var verkligen inte min mening. Det handlade inte om någon speciell person utan det var helt och hållet funderingar kring hur jag själv agerar och att jag kanske borde hantera dom jag bryr mig om lite annorlunda.

Bara så att ingen kände sig påhoppad menar jag.

Stupid do-good

Nu kom jag på en sak som jag funderat lite på. Jag har insett att jag är en jäkla do-good. Frågan är om människor egentligen gillar såna eller om dom hellre uppskattar dom som är lite "farligare".

Jag vet inte om det finns någon sådan benämning, men om det gör det så är det nog jag personifierad. Jag ser människor som jag tar till mig på ett eller annat vis och sen när dom har det tufft och mår dåligt så försöker jag stötta dom. Fast jag undrar om jag snarare tränger in dom i ett nytt hörn faktiskt. Istället för att tränga mig på ska jag nog hellre bara säga som det är, att jag lyssnar om dom vill.

Vad tror ni? Är det en plan?

Jag menar, om någon känner sig inträngd i ett hörn så blir slutresultatet bara obehagligt för oss båda, den jag bryr mig om vill vara ifred och jag känner att jag trampar på tår.

Jag tror att det kan vara en skitbra plan. Så om jag inte tränger mig på betyder det inte nödvändigtvis att jag inte längre bryr mig, jag respekterar bara er privata sfär istället.

Ska vi tumma på den?

Jag ska villigt (och kanske till och med hoppfullt) erkänna att jag kan ha fel i det här inlägget, men ibland undrar jag.

Godnatt kanske?

Jag tog fram mobilen för att skriva något men nu minns jag inte alls vad jag ville ha sagt. Kanske ville jag bara önska er en riktigt god natt och trevliga drömmar.

Nu tänker jag ge upp för ikväll i alla fall. En del av er har redan lagt sig och en del andra kör på några timmar till, men någon gång är det förhoppningsvis dags för er med så jag skicka över John Blund så att han väntar på er.

Sweet dreams dudes and dudettes

Är det okej

om jag är lite halvtjurig?

Jag missade ett tåg hem precis, nästa tår är försenat på grund av att lokförarna inte kan komma till jobbet i tid. Vilket i sin tur innebär att jag kommer att missa min buss hem.

Inget positivt alls med den här hemfärden med andra ord.

Det här med kommentarer

Jag sitter på bussen hem (sug på den Kajsa) ;-) och funderar lite på det här med kommentarer. Framförallt på hur vi bär oss åt när vi besvarar dom.

Vissa bloggverktyg har en funktion för att skriva svar i den egna bloggen som då blir kopplat till själva kommentaren, se Metrobloggen t ex. Men det känns på ett sätt lite ologiskt. Visst, mina favoriter minns jag ju var jag har men det är ändå inte alltid man kommer ihåg adressen till en blogg man kommenterat och ser man aldrig svaret så kunde man ju egentligen låtit bli att kommentera från första början.

Sen har vi dom verktyg som saknar ovan funktion där innehavaren svarar i den egna bloggen. Problemet här är egentligen detsamma som i exemplet ovan. Man missar ibland svaren eller så försvinner dom i röran.

Ytterligare en variant är att man svarar i hos den som kommenterat men även det kan bli lite förvirrande.

Värst är dom bloggar vars kommentarsfunktion pajat för, ni vet dom där läsare kommenterar men aldrig får några svar ;-)

Jag har egentligen inga konkreta förslag på hur man ska lösa eventuella förvirringar. Man kanske skulle kunna välja att svara vissa kommentarer till e-post istället om man vill få en sammanhållen konversation. Något innovativt skulle jag vilja se i alla fall.

Hur gör ni med era kommentarer? Svarar ni på dom och hur går ni till väga?

FUBAR

Jag sa nej till tantens förslag om en fotoskrivare eftersom alla skrivare i princip är helt överprissatta... inte skrivarna själva utan alla tillbehör sedan. Det är standard att sälja billiga skrivare och sen när bläcket/tonern behöver fyllas på kostar dom nästan lika mycket som den ursprungliga skrivaren.

Sms-växlingen som följde var ganska gullig:

Jag: (Jag skickade ungefär samma text som ovan i mitt sms till henne och påpekade att jag har ett abonnemang jag sällan använder som innefattar ett antal framkallningar varje månad)
Sambo: =( key
Jag: Nytt bläck kostar en förmögenhet varje gång det tar slut. Korten blir inte särskilt billiga då liksom.
Sambo: Jaja
Jag: Varför tror du vi har en hög med gamla skrivare? ;-)
Sambo: För att X ringer snart å frågar om vi har nån som ligger å skräpar?
Jag: Tror du X har råd med toner eller bläck för en massa hundralappar? ;-)
Sambo: Haha
Jag: X kan få en eller två om X underhåller dom själv
Sambo: Fniss

This might actually be one of the reasons I love her so much... hon ser på världen ur hennes alldeles egna perspektiv =)

Sedan kommer C och tycker att hon förtjänar en skrivare... så vad gör jag (trots att jag har häcken full på jobbet)? Jo jag sitter och surfar lite och kikar på en eventuell (med betoning på eventuell) fotoskrivare.

I'm FUBAR.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

En skållad råtta

Om ni ser något som far runt kring Frihamnen i Stockholm med vinröd tröja som dessutom ser allmänt förvirrad och stressad ut... då är det bara jag som far runt som en skållad råtta och försöker hinna med allt =P

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

God I need

a massage.... ny neck is killing me.

Anyone?

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Here comes the rain

Undrar när åskan ska göra det sällskap?

Dagens schema

Idag är det mycket som måste falla på plats. På förmiddan ska jag knåpa ihop en inbjudan som ska ut idag, justera en logo åt en kund och helst få ordning på ett omslag till en utbildningspärm. På eftermiddan ska jag försöka få ut så många order som möjligt på vårt förlag och timmen mellan tre och fyra borde jag fota omslagsbilder till en folder jag ska göra.

Paralellt med detta håller jag på och trycker ett stort utskick som ska ut i veckan.

Allt detta ska jag dessutom hinna med före fyra så att jag kan åka hem och krama lite på prinsen som kommer på kalas idag.

Man skulle kunna säga två saker, it sucks to be alone at work och att min dag ser tämligen späckad ut.

God i hate that cat sometimes

Man inser snabbt att toaletten inte är ett bra ställe att försöka kvickna till på i samma stund som katten kommer in och sympatiskiter på lådan.

Jag lovar att man gör klart tämligen snabbt efter det.

En potentiell skitdag

Gah vad jag inte har lust att kliva upp och göra mig i ordning idag. Jag vaknade mitt i natten och hade skitsvårt att somna om, skulle tro att det var värmen som spökade. Så nu har jag, förutom gårdagens diverse ryggproblem även en betongkeps som är tre nummer för liten.

Åskan som ligger i luften kan ha ett finger med i spelet också insåg jag precis. I vilket fall som... Idag blir det inte roligt att vara jag.

Nu ska jag försöka våldföra mig på duschen i ren protest och se om det går att skrämma liv i den här sargade kroppen.

Arkiv

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.