I'm impressed

Måste säga att Spotify faktiskt är ganska trevligt. Jag har dragit mig för Spotify innan eftersom jag inte kunde se ett egentligt värde i att få musik streamad till sig utan att få några fysiska filer på köpet.

Idag gar jag i vilket fall testat efter en inbjudan från en kollega och jag är lite impad ändå. Har lyssnat igenom en del för mig helt nya grupper jag bara hört enstaka låtar av tidigare, dessutom med bra kvalitet.

Spotify skulle snudd på vara värt att betala för med.

Ett liv i utveckling

Kan ni tänka er, det är snart 40 år sedan jag sprattlade mig ut i världen. Det skapar perspektiv till en del saker faktiskt.

Vad har jag åstadkommit, vad har jag gjort och kanske mest av allt, vem har jag blivit?

40-åringen i mig har upplevt en massa saker som satt sina spår, såväl positiva som negativa. Han har också fått en hel del erfarenheter på vägen. Samtidigt kommer jag på mig själv ibland med att betrakta livet med andra ögon än 40-åringens. Även en långhårig 18-åring, en oskyldig 10-åring, en nybliven pappa osv tittar ut genom samma fönster som mig och tillsammans betraktar vi, minns, reagerar och agerar.

Många av livets skeenden har upplevts av olika versioner av mig och alla bor vi i samma kropp. Ibland händer det saker som gör att en annan version än "gamlingen" i mig reagerar eftersom den årgången av mig upplevt liknande händelser under sin egen glansperiod.

Var det bättre förr? Nej det har alltid varit bäst just nu oavsett årtal. Alla årgångar har haft sina ups and downs och jag antar att det under kommande år kommer att vara likadant.

Jag ser faktiskt fram emot 40-årsdagen och även de kommande 40 åren för att kunna blicka tillbaka igen på ett liv som ständigt varit i utveckling.

Tiden räcker inte till

Jag får lite dåligt samvete men just nu är det fullt upp på helgerna så jag hinner helt enkelt inte med er och bloggen.

Jag håller på och gör om lite terrarier här hemma och det tar mer tid i anspråk än jag hade förutsett från början, framförallt torktiderna drar ut mer än det var tänkt. Tids nog ska jag visa er vad jag har sysslat med och äckla en och annan av er med lite ormbilder med kanske :-P

I helgen har vi även fått medla en hel del i vad som nog är den definitiva början på slutet i en relation och sådant är alltid trist men ibland finns det ingen annan utväg och då får man jobba på en fin sorti istället. Glädjande i tragedin är dock att jag tror och hoppas att vi fått vittna om ett pånyttfödande av en trasig människa med och då finns det ändå något vackert i den här separationen.

Slutligen så hade vi fredagkvällen som utspelade sig mitt i redneck county med en släng av diskvatten eller liknande som satte fart på magen under småtimmarna, men det är som dom säger en helt annan historia.

Vad har du gjort i helgen?

Månadens blogg

Nu var det ett tag sedan ni fick er någon månadens blogg och när jag satte mig ner för att fundera på vilken jag skulle tipsa er om kändes det faktiskt rätt dumt att jag inte skrivit om den här innan. Risken finns att det blir lite klubben av inbördes beundran här och att mina bedömning är långt ifrån objektiv, men det struntar jag faktiskt i.

Jag har skrivit lite om Stormen innan så en del av er har redan läst om henne och andra av er läser hennes blogg dagligen, men det tål ändå att upprepas. Jag stötte Stormen på för några år sedan, eller kanske hamnade jag rent av i stormens öga med facit på hand. Anledning var för att hon på sitt alldeles egna sätt stod upp för någon svagare i hennes omgivning och på så vis drog på sig kanonaderna som var riktade mot den svage.

Stormens blogg är till lika delar en avbild av hennes frustration som den är en tillbakablick på ett långt liv av tragiska händelser och självdestruktivitet. Stormen själv är nog en av de starkaste och stabliaste personer, även om stabil får anses som ett lite relativt begrepp när det gäller Stormen kanske, jag någonsin haft förmånen att stifta bekantkap med på internet. Tidvis ser den nyfikna lilla flickan som fortfarande finns kvar inuti henne glimta fram ibland.

Stormen trollbinder med sina ord, mig har hon haft i sitt garn sedan jag första gången stötte på henne, hell vore jag inte redan lyckligt förälskad IRL skulle jag säkert varit olyckligt kär i Stormens ord som har en förmåga att beröra mig och mina egna djupt begravda minnen om tider som varit =)

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Hon är knäpp

Min alldeles underbara vän Jossan tillhör även en av dom knäppaste jag känner med =) om ett par veckor ska hon springa en halvmara... jag menar smaka bara på orden... en halv mara! Maror är ju sådant som vi normala undviker in i det längsta för att snabbt dra därifrån om vi ändå stöter på någon. Även om den här bara är halv så är det ju lik förbenat en halv MARA...

Undrar om hon anser att hon får bli bitchig sen när hon besegrat sin mara eller inte? ;-)

I vilket fall som helst har vi lovat att komam och heja lite på henne... fast sprit i vattnet fick vi tydligen inte bjuda på. En öl efter får det bli istället, den bjuder vi på ;-)

Skämt å sido, eller ölen var ju inget skämt, den får hon ju efter loppet. Jag är sjukt imponerad av den här tjejen som för bara ett par år sedan gjorde allt för att undvika allt vad träning heter. Hon som blev vald sist i gympan och allt det där, nu har hon övergivit mig i chipsträsket för att bli en löpgalning.

Im sooooo impressed hun... I really am.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Fill me with joy

Vilket dåligt humör jag är på idag, utan någon synbar anledning heller. Så boosta mig, fyll mig med positivitet, tänd en sol i mitt inre. Ja vad som helst så att fortsättningen av den här dagen blir bättre än starten.

Så vad väntar du på. Do it ;-)

Inspiration

Jag saknar verkligen inspiration idag, har inget att skriva om, har egentligen ingen lust att jobba idag, vädret är allt annat än topp, känner mig allmänt trött och slö just nu.

Jag har massor att göra men lusten vill som sagt inte infinna sig så jag skummar igenom högarna och sorterar jobben annorlunda, utan att för den skull ta itu med något av projekten.

Varför gick jag ur sängen imorse?

Edit: Kom på att jag nog ska vara glad att jag har ett jobb att gå till ändå, det finns ju faktiskt dom som inte har något. Dom är det nog trots allt lite mer synd om än mig, fast kanske inte dom som är arbetsskygga förstås.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Trött

Jag är sjukt trött idag, har inte sovit mer än ett par-tre timmar per natt de senaste. tre nätterna, så det börjar ta ut sin rätt. Första natten var det lilla prins prutt som höll mig vaken, andra natten var det dom ljuva intoxiderande ångorna från mitt lilla hobbyprojekt som motade sömnen vid sänggaveln. I natt har jag drömt sjuka drömmar helt enkelt.

Tänk vad sömnen är viktig för välbefinnandet, känns som om jag skulle kunna klappa till någon idag om tillfälle bara skulle uppstå. Inte för att jag skulle göra det, men känslan finns där.

Sov gott där ute, nu ska jag slötitta ut genom bussfönstret och drömma om mjuka kuddar.

Att blogga eller inte blogga

Jag hade egentligen inte så mycket att blogga om idag, det vill säga tills jag började fundera lite om fenomenet blogg och hur dom används.

Varför bloggar vi egentligen?

För en del har bloggen blivit en publik dagbok där vi får följa med i vardagen. Andra skriver om saker som intresserar dom, t ex festande, mode eller en udda hobby. Ytterligare andra använder sitt utrymme på internet för att pika och trycka ner andra för att dölja sina egna brister och frustrationer. Sen finns det dom som använder sin blogg i terapeutiskt syfte, ett bollplank där dom kan beta av och framförallt bearbeta livets trauman. Slutligen (egentligen finns det nog en uppsjö "kategorier" mer, men här tog min inspiration slut) finns det dom som genom sina texter växer ur sitt gråa och trista liv för att bli beundrade som stora stjärnor för en stund.

Själv skriver jag om saker som rör sig i mitt röriga huvud, här och nu med varierande resultat och ämnen.

Vad bloggar du om och varför?

So this is life?

Jag kom just att tänka på en sak, jag är inte spännande någonstans tror jag. Jag är en högst vanlig snubbe, gör aldrig något farligt eller vågat, väljer alltid the safe way, ingen jäkel blir knäsvag när dom tänker på mig, jag har inga spännande hobbies eller intressen, jag kan inget som ingen annan kan osv.

En helt vanlig ordinary dude utan några som helst spännande drag eller händelser... rätt och slätt tråkig skulle man kunna säga. Jag är nog fan så tråkig så att klockorna stannar egentligen.

Undrar hur det skulle vara att få vara sådär spännande och farlig, ja ni vet en sån där som alla ser upp till och bara skulle få dö av att få vara i dens närhet. Tänk om det vore jag... om än bara för en endaste dag.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Snart så är det slut

Ja då var det bara en halv vecka kvar på semestern, lite drygt räknat. Det har varit tre välbehövliga veckor som ägnats åt så lite som det bara var möjligt. Det har gjort gott att vara borta från alla måsten som finns på såväl arbetet som i privatlivet för att unna sig att bara ligga ovanpå och flyta med strömmen.

En del av er har saknat blogguppdateringarna och förmodligen ska det bli bättre med dem när jag kommer tillbaka till vardagen med laddade batterier, men det har varit rätt bra med en paus även från bloggande och bloggläsande kan jag känna. Även om jag givetvis saknat en hel del av er och inte ägnat er fullt så mycket energi som ni faktiskt förtjänar.

Den sista semesterveckan ska tillbringas på samma sätt som de föregående tre, de enda planerna än så länge är att att gå på bio i dag, och att se till att kiddsen kommer till plugget på torsdag och fredag. Resten tar vi som det kommer. Förmodligen blir det lite mer städande i det före detta skräprummet om jag känner tanten rätt, men det är OK faktiskt =)

Edit: Nu har jag svarat lite på era kommentarer ;-) om jag missat någon betyder det inte att jag är drygare än vanligt utan att jag helt enkelt bara missade den

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Veckans foto


Idag bjuder jag på på ett par bilder från dagens Kolmårdenbesök så håll till godo med surikater och vattenfall mina kära vänner =)

Inlägget ser ut som hej kom och hjälp mig... det bjuder jag också på dagen till ära =)














'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Man ska vara försiktig med vad man lovar

Att lilla prins prutt charmat alla sina familjemedlemmar har väl knappast ungått någon. Han har allas våra hjärtan i sina små händer.

Häromdagen undrade tanten vad han ville ha att äta till mellanmål och han valde mellan ett par olika saker. Han frågade om han fick det ena och sen det andra varpå tanten utbister lite tanklöst: klart du får det, jag har ju sagt att jag kan ta ner stjärnorna åt dig.

Ja, äta stjärnorna svarade han henne snabbt då.

Grattis tant sa jag, förklara bort den om du kan :-P

Regnet det bara faller ner

Idag har vi gjort Kolmården, i solsken, i duggregn och i ösregn. Men i ganska så måttliga mängder så dagen har ändå varit ganska så behaglig.

Det var lite kul att ta med tantens äldsta till ett ställe hon aldrig varit innan och se parken genom hennes ögon. Jag och mina barn har ju varit där minst en gång om året sedan dom var flaskgamla så för oss var det mesta gammal skåpmat, men Kolmården är ju ändå alltid Kolmården med allt vad det innebär.

Nu sitter undertecknad och bloggar, genomvåt i en immig bil medans resten av ligan tittar på hajar och co i tropicariet.

Lilla prins prutt och tunnelbanan

Vi hade ju lillprinsen på besök tre dagar förra veckan och ett av hans nya intressen är att titta på tunnelbanor, tåg, flygplan, Musse Pigg i flygplan, helikoptrar mm på internet när någon sitter och surfar.

Lillprinsen ser att morbror sitter och spelar WoW och frågar snällt: Titta tunnelbanan på dator?
Morbror: Ja det kan vi göra.
Lillprinsen utbrister glatt: Där är tunnelbanan!!!!
Morbror: Nja... det är faktiskt en drake.

Så kan det gå om inte haspen är på =)

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Glass i stora lass

Har ni vägarna förbi Norrköping med omnejd på er väg genom sommarsverige måste jag bara passa på att rekommendera Smultronstället i Söderköping. Glassen är kanon och hur konstigt det än låter värd varenda krona (var beredd på att den koster runt hundralappen styck dock, men man får glass för pengen med).

Igår eftermiddag var vi där hela ligan och käkade glass för 600 spänn... Efteråt var man så mätt så man såg stjärnor men det är ändå en upplevelse, trots att jag mellan mina besök faktiskt glömmer bort hur stora och mättande glassarna verkligen är där.

Kika in stället på http://www.smultronstallet.se/ vetja.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

En lång natt

Ja då har man sovit... om man nu kan kalla det för sömn, en första natt i Norrköping.

Dom har en gästlägenhet i området där morsan bor och det i sig är ju rätt skönt eftersom man inte behöver känna att man tränger sig in hos någon och rumsterar om hos dem. Man har ett eget kök där man kan äta frukost om man vill, egen toalett och badrum osv. Även eget sovrum.

Tyvärr har dom glömt att förse sovrummet med en säng man kan sova i. Den är sjukt hård och om man ens tänker på att röra sig i den så knarrar den. Sa jag knarrar förresten? Jag menar att den skriker ut sin klagan så att även dom döda vaknar av ljudet.

Klockan 6 imorse la jag mig på soffan istället för att försöka fånga en eller två av morgonens sömntimmar istället. Där lär jag tillbringa kommande nätter med.

Så jag måste härmed be C om ursäkt för vad som skulle visa sig vara en liten lögn, jag påstod igår att ryggen nu var helt OK men i morse kunde jag bara konstatera att så inte längre är fallet... Skitsäng!

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Inga tider är som semestertider

Hellu på er alla fina. saknar ni mig eller? Dom försa två semesterveckorna är avklarade och inget blir gjort, vi spelar lite Guitar hero, lite WoW (med betoning på LITE i bägge fallen faktiskt till grabbens förtret). Vi umgås och i tre dagar har lilla prins prutt varit här.

Livet passerar lite i slow motion... vid sidan av oss. Det är den bästa förklaringen till den senaste tidens "bloggaktivitet". Nu ska jag göra er ännu mer besvikna... för visst var det så att ni saknar mig så att era hjärtan blöder va? =P Idag drar vi till min mamma i Norrköping och blir borta till nästa helg. Sen är det bara en vecka kvar av semestern, får försöka ta itu med att tömma klart grabben och minstingens rum så att vi kan känna att vi åstadkommit något under semestern.

Cherioo gott folk, vi hörs när vi hörs igen helt enkelt.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Va fan hände?

Jag har softat i en vecka och varit på ganska bra humör, ryggen har varit betydligt bättre och livet har gått framåt i stilla mak.

Hade tänkt lägga mig tidigt ikväll eftersom jag är trött men så fastnade jag vid datorn och läste en massa bloggar jag missat under veckan som gått.

Nu helt plötsligt kom ett mörker in och la sig över mig. Jag vete fasen vad som hände men en känsla av "what the fuck does anything matter at all" kom över mig och utan någon som helst anledning vad jag kan se. Det är nog dags att släcka ned och krypa till kojs istället och hoppas på en bättre morgondag.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Det rensas friskt

Vi håller på och tömmer rummet som blev vårt skräprum under renoveringen. Tanken är att två av kiddsen ska få det sen. Jag gick igenom 6 gamla flytkartonger för att se vad det var för grejer i dom och innehållet i hela tre av dom åkte faktiskt i soporna.

En grej som jag nästan ångrar lite att jag inte sparade var en oerhört fin kärleksförklaring som min äldsta dotter skrev till mig för några år sedan. Det var bara ett kort brev om saker hon gjort den dagen, men det var saker hon gjort för mig, för att visa sin uppskattning för saker jag gjort för henne innan.

Tänka sig att en nybäddad säng för 5 år sedan än idag kan framkalla glädjetårar i ett ömmande fadershjärta... eller i alla fall nästan, man är ju för tuff för att böla som en tonårsflicka =P

I morgon fortsätter rensningen i rummet.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.