Skam den som ger sig

Phew... jag fick tag i biljetterna till slut i alla fall =) Inte dom jag bokat först men likväl biljetter.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Hata Ticnet?

Idag är det banne mig läge att hata Ticnet. Biljettsläpp till Maiden på Ullevi skapar ju givetvis en del trafik och Ticnet har väl egentligen aldrig fungerat tillfredsställande men det hä tar priset alla kategorier.

Vi som köper biljetter ibland vet ju att vid stora släpp får man köa för att ens komma in på sidan... det är OK jag har inte väntat mig något annat. Väl inne på sidan måste man klicka på länken c:a 47 ggr för att den valda sidan inte kan visas... OK Ticnets servrar klarar inte av den samtidiga trafiken. När man väl hår fått komma fram, bokat sina biljetter, loggat in för betalning och det bara är dags att godkänna betalningen kastas man ut till första sidan igen!!!

För fan Ticnet, kan ni inte hantera biljettsläppen kanske ni ska se över er tekniska plattform eller överlåta biljetthanteringen på någon som klarar av den.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Ja då var det klart

Svenska folket gick till val och som jag trott valde ungefär hälften av oss att låta regeringen sitta kvar och den andra hälften vill ha bort dom... Inte alls oväntat.

Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, inte heller oväntat även om jag i all min naivitet hoppats på att det skulle vara marginellt så att dom inte hade någon möjlighet att ställa till med oreda, nu blev det inte så därför får vi se på framtiden och göra det bästa med den situation vi har fått oss serrverad.

Det är lätt att dra paraleller med gamla Nazityskland, ungefär samma paroller men med andra rastillhörigheter läser man mellan raderna (om man väljer att tolka det som sägs så) och visst är det en skrämmande bild man då målar upp för sitt inre. Men vi får samtidigt inte glömma vad som faktiskt har tagit oss hit, hur ett lyckades främlingsfientligt parti ta sig in i Sveriges riksdag år 2010?

Jag kan köpa argumenten som jag antar att många som röstat på SD gjort, de etablerade partierna har faktiskt inte velat/vågat adressera "problemen" med exempelvis förorter där lagen slutar att gälla och hur vi ska kunna komma till skott med dem. Hur ska vi bära oss åt att integrera alla dom nysvenskar som bor i det här landet? Hur garanterar vi sysselsättning åt alla? Gammelsvensk som nysvensk, gammal som ung? Jag har dock väldigt svårt att köpa koncept som att "muslimerna ska lockas att åka hem igen med morötter och piska". Att skylla alla fel i samhället på en enda folkgrupp är skrämmande, 6 miljoner judar hade nog hållt med om dom kunnat.

Att vidare påstå att det är fler utlänningar som är kriminella än svenskar känns befängt, visst om du tar ett tvärsnitt av kvarteren jag bor i är det säkert så, men då ska man ta med i beräkningen att merparten av alla dom som bor här också är invandrare. Matematiken är tämligen enkel, om det bor en fjärdedel svenskar i ett område torde 3 fjärdedelar vara invandrare och följdaktligen bör fördelningen kriminella vara 3 gånger så stor, men med samma ledtal är även 3 fjärdedelar av alla affärsinnehavare, taxichaufförer, kontorsanställda, brevbärare osv också av utländsk härkomst. Med andra ord lika hårt arbetande som du och jag. För att inte glömma att en fjärdedel av alla kriminella i mitt område faktiskt då är svenskar... Surprise

Det är lätt för alla oss andra att idag idiotförklarar alla Sverigedemokrater och undrar hur fan dom tänker, men det är ju så en demokrati fungerar, vart fjärde år har vi möjlighet att visa vart vi står och vad vi tror är riktigt för vårt land. Därefter är det upp till våra politiker att leva upp till sina ideologier och löften och det är just där, på den politiska arenan som arbetet nu måste ta fart (som jag ser det). SD och deras politik måste bemötas i kommuner, landsting och riksdag och alla partier måste våga ta ställning för eller emot även i integration- och invandrarfrågor men framförallt måste dom börja arbeta fram hållbara kompromisser så att skutan Sverige inte kantrar... både med svenskar och invandrare vid årorna, oavsett om dom är Sverigedemokrater eller inte. Att möta SDs kritik av hur samhället sköts med våld och demonstrationer eller genom att försöka sopa frågorna under mattan tror jag inte leder till något i längden, det är ju ur den mentaliteten dom en gång fötts fram, utan det är i sakfrågorna man får hitta lösningar så att ett parti som SD förhoppningsvis tar död på sig själva i längden.

Trots att det känns svart med ett främlingsfientligt parti i politiken ser jag på vår framtid med hopp och tror på att våra politiker kommer att hitta vägar genom snåren. Om inte annat kanske det ger våra block större anledning att arbeta tillsammans de kommande fyra åren.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?
Ännu ett bra sätt att öka bloggens besökare

Jaha, men dåså...

Ingen har väl missat att det är val på söndag. då avgör vi vilka yahoos som ska få förtroendet att ratta skutan dom kommande fyra åren.

Jag sitter och stirrar mig blind på vallöften till höger och vänster och förundras över hur små skillnader det egentligen är mellan de samlade blockens löften till oss.

Såväl höger som vänster (om det egentligen är någon större skillnad när alla ligger och paddlar mot mitten och forna ideologier suddas ut) verkar t ex rörande överens om att skolan är viktig och att ungdomar ska ha jobb.

Moderater och Sossar vill ha en förbifart.

Båda lägren har ett parti som värnar om miljön.

Både Sossar och Moderater fifflar med än det ena än det andra.

Sen har vi förvirrande budskap att ta till oss som att komunister inte är komunister längre och nynazister bytt in kängor och knytnävar mot kostym och partiprogram (även om dom fortfarande verkar ha kvar instinkterna att slå först och fråga sen).

Det är nästan lättare att sålla ut dom man inte tänker rösta på än dom som faktiskt förtjänar en röst. Sagt och gjort blir det endast 2-3 kandidater kvar, varav en av dom dessvärre får gå bort för att rösten automatiskt skulle stötta det block jag helst inte ser i regerande ställning.

En annan intressant företeelse med val är hur folk tittar snett på sina medmänniskor för att dom inte tillhör samma skock. Glåpord som dö borgarsvin, sossar ska ha stryk osv känns väl sådär bra i demokratins namn. Eller som min gamla mormor så kärleksfullt skulle uttryckt det 'Är du borgare din jävel??!' Det var kärlek det :-P

Nåja, på söndag är det över för den här gången så då kan vi kanske vara kompisar igen även om jag är dum nog att inte rösta som just du tänker göra.

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.