Ett svårt dilemma

Hur gör man när någon man inte känner väl, men vars välbefinnande man ändå bryr sig om, verkar ha stora problem med alkoholen?

Tar upp det med personen och hoppas att den inte tycker att man lägger sig i eller låter man saken helt enkelt bero eftersom man förmodligen ändå inte kan påverka den personen.

Å ena sidan kanske personen skulle uppskatta att man lagt sig i, förmodligen inte nu men kanske i framtiden om och när den valt en nykter väg. Å andra sidan kan man förlora en person man uppskattar bara för att man lagt sig i.

Hur hade ni gjort?

10 kommentarer och åsikter:

Kajsa sa...

Jag hade nog pratat med ngn som är närmare personen.

Anonym sa...

Jag hade pratat med Stormen, hon är bra på sånt där. Och ni är ju friends!

Puss

Sindarin sa...

Kajsa: Och så påstår du att inte är smart liten? ;-)

Bama: Stormen är ett riktigt bra alternativ hon med... ska prata mer med henne om det när hon kommer hem från Götet

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Vad bra! :) Det var att jag hann inte läsa ditt inlägg utan bara kastade in kommentaren...

Bra fråga om man inte står varandra väldigt close... för då lägger man sig i... :)

Sara sa...

Jag vet faktiskt inte vad jag hade gjort i den sitsen.. Men kanske pratat med någon som står personen närmare?

Sindarin sa...

Ni är visa allihop, tack för era insikter =)

Cat sa...

Sånt där är alltid svårt.. Jag vet faktiskt inte hur jag hade gjort.. Prata med personen o visa att man bryr sig är ju alltid bra, men som du skriver så kan det ju tas på fel sätt o sabba saker o ting istället för att göra gott.

Fan va jag har saknat dig o din blogg. Nu är jag back on track igen! O nu ska jag faan stanna på banan med! =)

Sindarin sa...

Cat: Jag saknar ju dig med kattskrälle ;-)

Apollonia sa...

Det tassas på tå alldeles för mycket kring alkoholister och deras arma medberoende....men lätt är det inte!

Sindarin sa...

Apollonia: Visst är det så, det är svårt att veta hur man ska handskas med problemet

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.