EU val

Ja hörrni, då var det bara en vecka kvar att bestämma sig för vilka vi vill skicka ner till Europa för att representera vår lilla brokiga skara.

Hur många av oss är egentligen insatta i vilka som vill vad och vilka kommer att bestämma sig i båset?

Jag vet ärligt talat inte själv vilka jag ska rösta på. Så oinsatt i det här valet som jag är blir det nog ett beslut på stående fot utifrån någon enstaka valfråga som berör mig mest. Är jag för eller emot införande av Euro? Tycker jag att Piratpartiet är värda min röst för att sälla mig till dom som anser att det behövs moderna alternativ till skiv- och filmindustrins pris på tillgänglighet. Eller är jag för en europeiskt elitpolis?

Som sagt, en vecka kvar att fundera på vilken/vilka enskilda frågor som kan dra till sig min röst.

Grabben tyckte inte vi ska införa euro eftersom det låter lite exotiskt. Så enkla kan våra bevekelsegrunder vara när vi inte är tillräckligt insatta, kanske räcker det med en snygg kandidat när det väl kommer till kritan :-P

Däremot har jag en sak klar för mig, de partier som driver miljöfrågor för att sedan gödsla stan med affischer (uppsatta med plaststripes dessutom) kommer inte ha lockat till sig min röst. Hur många i valrörelsen har ni sett plocka ner affischerna efter valet? Nä precis, dom brukar sitta uppe halvvägs till nästa val innan dom åker ner.

0 kommentarer och åsikter:

Arkiv

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.