Master of Puppets

En stor klunga högljudda människor drog till sig min uppmärksamhet. "Här är det något spännande på gång" tänkte jag och gick dit.

En skylt förkunnade att här underhöll den Store Egotrippen sin hängivna publik.

När jag kom närmare märkte jag att publiken hejade och skrek upprört om vartannat och mitt i klungan dansade två små figurer i cirklar, beväpnade till tänderna och letade efter blottor i den andres försvar. "Vilka lustiga små figurer" tänkte jag. Sen såg jag de små, små trådarna som var fästa vid dem och följde dem med blicken. Långt därovan stod den som höll i trådarna och kontrollerade dockornas varenda rörelse. Ett utfall här, ett skutt där. Allt styrdes av den stora mörka mannen.

Efter en stund insåg jag att även publiken kontrollerades av trådarna. Med tusen röster och tusen små trådar kontrollerade den skickliga dockföraren allt. Men, för vems skull? Förmodligen för sitt eget nöjes skull skulle jag tro.

Jag lämnade de hänförda, ja och trådförda åskådarna och på min väg därifrån kunde jag inte låta bli att se den växande högen med förbrukade dockor. Slitna och trasiga låg dom där och samlade damm. För när dockföraren tröttnade på en docka eller två klippte han trådarna och slet helt enkelt sönder dom som inte behagat honom.

På en hög, bakom scenen, i ljudet av den högljudda massan låg dom i glömska.

4 kommentarer och åsikter:

Apollonia sa...

Så talande.

Sindarin sa...

Apollonia: Tack och bock. Jag tar det som en komplimang från en som själv har begåvats med talets gåva =)

Apollonia sa...

Med bullshittandets gåva iallafall :-)

Sindarin sa...

Apollonia: Bullshit är tal det med ;-)

Arkiv

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.