Inkräktare i mörkrets rike

Berättelsen om Tarzan, del 11

Jag vaknade av ett brak och någon som svor i ett förråd bredvid mitt rike. När jag vaknade till ordentligt såg jag att det lös i taket utanför "mitt" förråd och jag hade glömt att stänga till dörren ordentligt.

Den som svurit höll på och letade efter något i förrådet bredvid. Jag kröp ihop under täcket och höll andan medans jag hoppades att inkräktaren skulle bli klar snart och gå därifrån. Då hände det som inte fick hända, ljuset slocknade i taket. "Helvete" hörde jag från förrådet bredvid och personen gick iväg för att tända igen. På vägen tillbaka råkade han, för det var en gammal farbror, kika in i mitt rike och antagligen såg han mig för han sköt upp dörren helt och sa argt "kom ut därifrån annars ringer jag polisen"!

Jag tordes inte göra annat än krypa fram under täcket och gå ut.

"Vad heter du?" frågade han. "Tarzan, Mörkrets härskare" svarade jag tyst. "Vad gör du här inne" frågade han. Sen flinade han och sa "så du sitter och läser porrtidningar va?". Jag hade alldeles glömt bort tanterna på golvet. "Dom är inte mina" stammade jag.

"Jag heter Oskar sa han. Bor du här omkring?" "Nä, jag är hemlös. Morsan är död" ljög jag. "Snälla ring inte till polisen, jag har inte gjort något" "Vi får se hur det blir med den saken" sa Oskar och flinade. "Du måste vara hungrig om du inte har någonstans att bo, klockan är ju redan elva". "Ja lite" svarade jag. "Häng med hem till mig så ser vi till att du får lite mat så kan vi ta reda på var du bor sedan" sa han och gick.

Jag sprang efter honom uppför trapporna, allra högst upp gick han in i sin lägenhet och lät ytterdörren stå på glänt så att jag kunde följa efter honom in.

1 kommentarer och åsikter:

Rosy Red sa...

Nu får du inte skriva mer... alldeles för hemskt.

Arkiv

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.