Det var en gång - VIIII

Att bo i en bostadsrätt blev en helt ny upplevelse. Jag har alltid bott i hyresrätter och det har blivit några stycken genom åren med. I ett hyreshus kanske du lär känna en eller två grannar... du kanske hälsar på en eller två till men det blir sällan mer än så. Alla är anonyma bakom sina stängda dörrar.

Så var det inte när vi flyttade till bostadsrätten. Eftersom alla är delägare i fastigheten så månar också alla om att den är fräsch, alla hjälps åt att hålla ordning och när det vankas städdagar så ställer ungefär 6 av 10 upp. Om man mot förmodan inte kan ställa upp en städdag känner man sig dessutom som jordens svikare. Hur stor uppslutning tror ni det skulle vara uppe i höghusområdet där jag bor nu? Jag skulle bli förvånad om 1 av 10 dök upp faktiskt. Det är som jag beskrev här ovan... jag hälsar på en eller två av grannaran, byter en mening eller två med ytterligare någon. Men mer än så är det inte... vi är alla anonyma bakom våra stängda dörrar.

Tillbaka till ämnet. Äventyret i bostadsrätten blev som sagt en aha-upplevelse, engagerande och trevliga grannar samt det faktum att man faktist äger sin bostad gör att man ser på sitt boende på ett helt annat sätt. Ganska snabbt infinner sig känslan att här skulle jag kunna bo tills jag dör.

Det är faktist lite märkligt, när jag nu försöker rekapitulera åren i bostadsrätten så flyter episoderna ihop och jag får inte riktigt till det med vad som hände när. Sambon påstår att det är åldern men jag vete fasen. För att summera tiden med mina yngsta barns mor kan jag säga att vi hade en himla många bra år ihop. Inför min 30-årsdag så funderade jag ganska länge över livet. Jag hade på känn att det skulle komma många frågor om hur det kändes att blu gubbe så jag tänkte förekomma alla med ett färdigt svar. Det enda jag kom fram till var att barnens mor var min bäste vän (vilket gjorde sonen lite halvt besviken för han hade förväntat sig ett svar i stil med att jag kommit på hemligheten med livet). Vi är än idag goda vänner, även om hon fått lämna över stafettpinnen "bästa vän" till någon annan. Under den här tiden växte vi alla och frodades men en dag hade jag och barnens mor helt enkelt växt ifrån varandra och det enda som återstod var en separation.

Det blev början på en ny episod så jag berättar mer om det i ett separat inlägg.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?

1 kommentarer och åsikter:

Jen sa...

haha ja de va lixom de jag menade egentligen :) haha
hoppas du får en bra dag!

Arkiv

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.