Källaren

Berättelsen om Tarzan, del 9

Jag slängde igen ytterdörren och bara sprang nerför trapporna. Dom skulle aldrig mer kunna ta mig. När jag stannade såg jag att jag hade kommit ända ner till källaren och källardörren var öppen på glänt.

Jag öppnade dörren helt och innanför den var det svart som den svartaste natt. Jag stod länge och lyssnade efter ljud, både uppifrån trappan och inifrån mörkret men det var lika tyst överallt. Jag ropade "hallå" in i mörkret men fick inget svar. Försiktigt sträckte jag in handen och hittade lampknappen. Jag tände lampan och smög försiktigt in och stängde dörren.

Därinne var det en massa förråd med trädörrar. En del av förråden hade lås, men inte alla så jag kikade in i dom. Varje förråd var en outforskad värld av bortglömda skatter.jag satte mig i en blå soffa och tittade i en massa gamla tidningar när det plötsligt blev svart igen. Först blev jag jätterädd men sen kom jag på att lyset slocknar automatiskt och att det bara var att gå och tända det igen.

Lampknappen lyste som ett rött öga därborta på väggen, kanske bara fem meter bort, men mörkret var så svart att jag knappt tordes gå bort och tända det igen. "idiot" sa jag till mig själv och följde väggen bort.

Jag tände igen och skyndade mig tillbaka till soffan och tidningarna. Det var en massa äckliga nakna tanter som visade musen och tuttarna men jag kunde inte låta bli att titta mer, dom såg ju så annorlunda ut mot äckelmorsan.

När lyset slocknade igen satt jag kvar i mörkret och åt mina mackor samtidigt som ögonen sakta började se i mörkret. När mackorna var slut var inte mörkret lika svart och skrämmande länge. Efter en stund somnade jag i soffan och sov där hela natten. Vem bryr sig egentligen, dom där uppe märker nog inte ens att jag är borta. Ingen skulle bry sig om jag försvann för alltid.

I mörkret finns ingen pippande morsa, ingen som super, ingen mobbarjävel och ingen skola. I mörkret finns bara nakna tanter och skatter. I mörkret är jag kung och det jag som bestämmer.

/Tarzan, mörkrets härskare

22 kommentarer och åsikter:

Rosy Red sa...

Berör

Josefine sa...

jag håller med, berättelsen om Tarzan berör verkligen. Fortsätt skriv!

Anneli sa...

Svsv: HAHAHAHA, ja det kanske var en liten dos av din egen medicin :).

Det är fantastiskt fint att ha empati och bry som och andra, specielt dom som kanske inte förtjänar det. Men om det tar mer än det ger så är det faktiskt inte värt det. Lägg energin på dig själv och dina närmaste. (Det här känndes också som att jag har kopierat dig... :)).

Ang. Tarzan, jag ser verkligen hela berättelsen framför mig och sitter med tårar i ögonen. Samtidigt vill jag bara läsa mer.

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Hann trycka på shoppingknappen jag medans du var borta... Så nu skyller jag det på dig för du inte höll ordning på mig... ;D

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Det var mera sådant där ätbart hälsosamt du vet... :P Var jue rea! ;)

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Då får jag jue mer energi så att jag kan orka övertala din tant att du får köpa en ny teve... ;P

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Sa jue att jag är världsbäst på att övertala (mig själv) till att shoppa... :)

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Sherlock klurar oxå ut saker som Susaida... :D

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Sherlock är nästan bättre ord på mig... Jag är jue en she... å lockar har jag jue i håret... :D Är nog dax för en dusch nu tror jag... utan badanka... ;)

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Vi måste jue banne mig bara lösa detta fallet alltså! :D

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Vi måste jue banne mig bara lösa detta fallet alltså! :D

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Så du får jobba lite menar du... ;)

*poff gone* :D

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

I will! :) Blir jue en spa-dusch som vanligt så det är väl knappt att jag är klar i tid tills tvättstugan... :P

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Å du tänker på jobb får jag hoppas så att du får nåt vettigt gjort... ;)

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Åhåjaja vem är det som jue inte tänker på nöjen här nu då... ;D

Terese sa...

Sv: Håller med dig :)
Följa varandra på bloglovin?

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Så du har hittat den där shoppingknappen du med... ;) På Gymgrossisten är det rea på den nu för 549 kronor... :P

Den där Stormen och hennes paraply.. sa...

Oj. Det här måste jag läsa igen känner jag

Om jag får vara ego. Jag "tog" 6 år igår!!

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Det är den som säljs överallt... Shakti... :)

http://www.bodystore.com/cgi-bin/ibutik/AIRibutik.fcgi?Avd=3&funk=visaartikel&artnr=A4907r

Är jue fraktfritt över 500 kronor, sen har dom väl butik i huvudstaden oxå...

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Aha! Har bara sett den andra överallt som på Hälsokosten å så där... :) Denna är kanske denna som denna svensken kommit på å blivit miljonär på...

Kan nog vara bra mot din huvudvärk...

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Ah vad bra att du får prova först... Tar jue ett tag innan man blir van den oxå... Alla som jag känner som har sådan lovordar den... :) Själv ska jag tydligen inte använda sådan när jag har nervskador... Blir mer knas då tydligen...

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Ja tydligen så kan det bli det haha... Fast alla gånger så har dom jue inte rätt... ;) Testade akupunktur å där hade dom rätt för det förrvärrade det hela... Men nu vet jag jue det... :P Sån är jag oxå vill allt betala å göra rätt för mig på en gång... annars kanske jag glömmer det oxå... ;)

Arkiv

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.