Att porra eller inte porra

Den uppmärksamme noterade kanske ett inlägg tidigare i dag om en i mina ögon tämligen korkad syn på porr. Det ledde till en ganska intressant diskussion och resonnemang kring det här med porr.

Till att börja med måste jag hävda att sexualdriften är en av våra starkare drifter och för de flesta av oss nästan lika viktig för vårt välbefinnande som mat, vätska och sömn, även om vi kanske inte utövar det riktigt lika ofta. Vidare tänker jag hävda att upphetsningen får näring av alla våra sinnen, dvs såväl syn som lukt, hörsel och känsel.

Så oavsett vad man säger sig ha för förhållningssätt till just det här med porr så går nog de flesta av oss igång, i olika grad så länge som det vi ser inte är något vi tycker är direkt avtändande i vår egen sexualitet. Våldtäkt, förnedring, sex med djur osv tillhör nog sådant de flesta av oss tänder av på, bara för att nämna några exempel. Sen om det är en sensuell sexscen i lördagsfilmen eller en ren porrfilm som får det att kittla till i de nedre regionerna beror nog på vår egen fantasi. Dom som säger något annat tror jag snarare är äcklade av sina egna fantasier än något annat.

Det här med porr kan man debattera för och emot i evigheter och jag kan hålla med om att det produceras både osmakliga och en hel del avtändande saker, men vi får samtidigt komma ihåg att i vår sexualitet tänder vi på olika saker vilket porrindustrin givetvis tagit fasta på. Så länge som ingen far illa eller bryter mot några lagar tycker jag nog att det bör vara upp till var och en vad de gör eller tittar på.

Så min slutsats blir att når alla inblandade är med av egen fri vilja, dvs inte är drogade eller på något annat sätt inlurade och givetvis heller inte medverkar olagligt såsom minderåriga eller djur, så fyller porren en viktig funktion. Fantasieggande för en del och ett bra komplement för andra. En hel del människor får till exempel inte riktig sex av en eller annan anledning och då kan väl synintrycken förstärka deras njutning när dom har sex på egen hand.

Jag har förvisso aldrig varit någon stor konsument av porr, har man tillgång till the real thing så föredrar man ju givetvis det, men det var mina tankar på området.

Vad tycker du, behöver vi porr eller inte?

14 kommentarer och åsikter:

Cat sa...

Klart vi behöver porr! =)
Självklart! Inte för jag tittar på det speciellt ofta.. Men det ska finnas där och det finns ju faktiskt dem, precis som du skriver, som inte har någon att ha sex med.

Cat sa...

Shiiit.. =O Jag har väl inte skrivit så många kommentarer?? Eller.. va menar du nu?

Cat sa...

Hehe! Ah då är jag med.. Sorry att jag är lite trög.. *blond o norsk* ;)

Jaa, men klart jag var tvungen att skriva det när du kallade mig det! Haha! =P

Cat sa...

Mjoo..det är klart.. =) Men...sitter du på mobilen nu me? Du kan ju få mailen om du vill alltså..

Cat sa...

Vi kikar också på det.. Tycker du det är bra? =P

Cat sa...

Hehe!! =P Okej..
Jag tyckte det verkade lite fjantigt hela programmet faktiskt..
O håller med dig ang Dogge.. Tänker bara på "cykel på köpet" när jag ser honom. =/

Cat sa...

Hahaha!! Jo.. Cykel på köpet vs ABC.. Döööhh.. =P

Cat sa...

Vann hon?
Jag skippade att kika.. Fastnade här.. =P Som så många gånger förr.. Hehe!

Cat sa...

Hehe! Okej.. =P
Fy sjutton så trött jag är nu då.. Sovit på tok för lite inatt. =/
O imorgon skall jag upp 7 igen..

Cat sa...

Samma här.. Skönt att komma i säng i tid nån gång med. Jag har en förmåga att alltid sitta uppe vääldigt sent. =/

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Det var kanske dig som vi hetsade upp så att du längtade hem till tanten din... ;)

Cat sa...

Japp! Gör så! =) Skall slita mig från datorn jag med.. =P

Sov gott du med vännen! =)
Hörs imöööra! ;)

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Du får jue lov att skynda dig annars innan hon somnar... :D

Cat sa...

God morgon! =) Sovit gott? =D

Arkiv

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.