På agendan

Med min framtida karriär utstakad inser jag att jag måste ha några hjärtefrågor och gärna lösningar på problemställningarna när jag väl blir president. Det här blir ett grovt utkast på några tänkbara frågor.

Världsfreden bevaras bäst genom att vi upprustar och skaffar oss mest soldater, störst pickor och bomber. Inte nog med att det har en avskräckande effekt på alla stridspittar världen över, det ger arbetstillfällen med så vips har jag löst två problem i ett.

Arbetslösheten löses som sagt delvis ihop med världsfreden men det räcker inte. Jag måste hitta lite sysselsättning för dom som av moraliska skäl inte vill arbeta inom vapenindustrin. Samtidigt, där det finns soldater säljs det sprit och glädjeflickor så både prostitution och sprittillverkning (och försäljning) kommer att öka med. Om vi dessutom tvingar soldaterna att gifta sig och skaffa barn (ett snitt på 1.75 barn per soldatfamilj låter lämpligt) så kommer barnomsorg och skola att blomstra med. Om skolan blomstrar måste någon även trycka mer skolböcker. Sen kommer även den döende bilindustrin få en uppgång i och med att alla hemmafruarna kommer att vilja ha varsin bil för att kunna åka och dricka latte med sina vänner på dagarna.

Ekonomin är som alltid en tung stötesten men den löser vi enkelt genom att trycka nya pengar helt enkelt när dom gamla tar slut.

Brottsligheten löser vi genom att exportera alla busarna till någon gudsförgäten plats, australien eller nåt. Väl där låter vi marinen upprätta ett försvarsområde ett par mil utanför kusten och alla rymlingar blir fria byten. På så vis spar vi även in dyra pengar på övningar för sjömännen.

Det var några tunga frågor att börja med. Jag kommer att gå till historien som En Mycket Bra President Med Stor Hjärna som Nalle Puh skulle uttryckt det.

10 kommentarer och åsikter:

Cat sa...

"Ekonomin är som alltid en tung stötesten men den löser vi enkelt genom att trycka nya pengar helt enkelt när dom gamla tar slut." HAHAHAHA!!!!
Det där är hur smart som helst! Förstår du hur stor och omtyckt du kommer bli som president?? =D

Sv: Jag kom inte upp 7.. somnade jättesent. Men 7.45 är rätt okej det med.. speciellt när det är frivilligt! =)

Godmorgon förresten! =)

Cat sa...

Det tror jag med! =) En MBP!! =) Sån dator vill jag ha! =D

Cat sa...

Hahaha!! Nejje.. klart du inte är! =P
Men som president kommer du vara lika bra o smart som en superdator! =D

Cat sa...

Precis.. Det kommer hela tiden dyka upp nya frågor och problem som du måste ta tag i och göra nånting åt.. Men det hör till, och du fixar det! =D Och som du vet.. jag, din sekreterare, står bakom dig och hjälper dig! ;)

Cat sa...

Ajjemen!! Det kommer bli en helt fantastisk värld!! =P Vi kommer rocka röv helt galet!

Cat sa...

Klart vi inte gör det.. En bra ledare är även en tuff o hård ledare.. Kom inte här o böla liksom, det har dem ingenting för. Då blir det slavarbete som straff!

Cat sa...

Där sa du nåt!! =D Snälla Mr President.. Kan jag få det?? =D

Cat sa...

Haha! Japp!! =) Såklart! =D Förena nytta med nöje liksom! =)

Cat sa...

Japp, så tänker jag serru! Hehe!! Man får ju inte va dum! ;)

Jaa, får nog bli lite skumpa ikväll! ;)

E. sa...

Tack för den fina kommentaren, Betyder mycket! Nu är jag tillbaka. Puss på dig.

Arkiv

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.