Han är visst en Hon

Ni vet hur jag har sagt förr att saker inte alltid blir som man tänkt sig? Idag fick vi ett rejält bevis på det.

Dotterns majsorm som flyttade in för ett år sedan (eller nåt) har alltid varit en han och när vi skaffade nästa orm så var ju det också en han. Idag när jag skulle städa terrariet så visade det sig dock att den första han i själva verket är en hon. Under vattenskålen hade hon gjort sig ett litet bo och lagt ägg och ytterligare ett par var på väg ut.

På bilden ser ni 14 st små nylagda ormägg.

Efter lite dividerande har vi gjort i ordning en kläckningskammare för att se om något av äggen kan överleva och kläckas. Det kan ha gått lite för lång tid mellan det att hon la äggen till dess att de kom in i en kläckningskammare så det återstår att se helt enkelt. Det blir nog i vilket fall som läge att uppdatera ansökningshandlingarna när handläggaren från Miljö- och hälsa kommer på onsdag för att besiktiga djurhållningen =)

'Cos every day counts!


Vill du ha fler besökare till din blogg?

12 kommentarer och åsikter:

Cat sa...

Haha! Se där ja!! =P Kul med överraskningar ju!! ;)
Hoppas de överlever allihop! Då har ni mycket ormar sen..

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Haha lagomt till påsk säger jag bara... ;P

Tänker massor jag för jag äter massor... :D

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Vem vet det kanske är gott... :)

Eller får man mask i magen då?! :P

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Jag kan ta en orm istället å skrämma slag på grannfan! :D

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Haha den kanske skrämmer bort brevbäraren oxå så att jag inte får några mer paket... :P

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Eftersom jag brukar betala i förskott så lika med dåligt... :D

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Men det vore kul om det bleve det... Spännande! :) Ni kan väl sälja till djuraffären sen i så fall väl?!

Springer fram å tebax från köket jag när jag hör det plingar här... Får motion i alla fall... :P

blondiie sa...

va läskigt! jag är skiträdd för ormar!!! mina brn kommer aldrig få ha ormar=)
kram

Pan Terophis sa...

Att säljaren "lovar" ett kön i stället för att säga att h*n inte vet är fantastiskt obegåvat och väldigt oseriöst.
Men så ser människan ut. Vill verka bättre än hon är.
Nåväl.

Ni behöver inte "uppdatera" något ormtillstånd än på massa månader. Ormtillstånd behövs inte för varken ägg eller juveniler som man har för avsikt att sälja. Det är inte förns du bestämmer dig för att behålla ormarna som nytt tillstånd behövs.

Jag skulle radera säljarens telefonnummer och skaffa ny kontakt. H*n verkar inte ha mycket koll på läget

Sindarin sa...

Pan: Jag skulle tro att hon blev bedömd visuellt och inte med sond. Nu var det ju inte någon större fara på taket, det hela blir ett spännande projekt för att se om det över huvudtaget blir något. Det tog ett tag innan vi hade allt på plats för att kunna mecka ihop en kläckningskammare. Det blir nya kunskaper att ta in i den gamla minnesbanken nu under kommande veckor och månader om något kläcks =)

Tack för infon om tillståndet. Förvisso kommer handläggaren hem till oss på onsdag ändå för att kontrollera djurhållningen, men då behöver jag inte känna mig stressad för just den saken i alla fall.

Pan Terophis sa...

Jag menar inte att alla som håller djur behöver veta till 100% vad de sysslar med. Alla barn i början, right ;)
Men säljer man ett djur och påstår att det är av den och den rasen, med det och det könet då är man ett skämt som djurhållar om det nu inte faktiskt ÄR så. Vet man inte säkert, så säg det rakt ut. Det är i mitt tycke betydligt seriösare.

Grattis iaf till äggen =)
De som är små och gula är "slugs" -obefruktade ägg och dem kan du kasta om de ligger löst. Sitter de ihop med friska ägg, så låt dem sitta kvar.
Spännande spännande att se vad som kikar ut om 50-60 dagar =) Lycka till!

Sindarin sa...

Pan: Ja det ska bli spännande att se om det blir något... om inte annat så verkar det ju vara två helt fungerande ormar... på alla plan =)

Arkiv

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.