S och LO 1 vs Svenska folket 0

Då står det 1 - 0 till Socialdemokraterna och LO med Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin i spetsen. Eller stämmer ekvationen egentligen? Arbetarrörelsen och gräsrötterna är kanske känsligare än så när det pinkas på dem från de egna leden (i opposition dessutom). I vilket fall som så klamrar sig Wanja fast i LO-borgen några år till.

Vad Wanja ska tala om den 1.a maj för att elda upp den nedtryckta arbetarrörelsen ska bli riktigt intressant att höra faktiskt. Hur kan hon med övertygelse prata om medlemmarnas förtroende, attackera höga chefslöner och bonusar samt pensionsavtal?

Kan man tro att Fredrik och hans kompisar lyckas sitta kvar en mandatperiod till? Jag är inte helt säker för ser man det ur ett historiskt perspektiv så brukar sossarna kunna repa sig till valdagen, men samtidigt vann ju den gode godsägaren Persson det senaste valet åt Alliansen så man kan aldrig vara helt säker. I vilket fall som skulle jag tro att vi trots pågående lägkonjuktur får se en hel del medlemmar som lämnar LO-förbunden i protest mot ryggdunkeriet i LO-borgen.

Det är nog dags att rensa upp bland fackföreningspamparna och se till medlemmarnas intressen istället för att försöka sko sig i styrelserummen.

Som man bäddar får man ligga heter det och visst har Wanja bäddat för sig, LO och Socialdemokratin ganska så fint. Makt och pengar gör oss fartblinda säger dom och jag skulle nästan tro att Wanja kan skriva under på det idag.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?

0 kommentarer och åsikter:

Arkiv

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.