Djurrättsaktivister?

Det spekuleras i om det är djurrättsaktivister som placerar ut glas i våra kycklingar just nu och det är väl knappast speciellt osannolikt egentligen, men varför då frågar jag mig? Ja inte att man misstänker dom för det är nog ganska solklart egentligen, utan varför gör man så?

Hanteingen lär knappast bli bättre av att man saboterar flera hundra ton mat... det kommer ju bara att leda till att nya flera hundra ton djur får lida. Hur kan det på något som helst vis gynna djuren? Eller resonnerar man som självmordsbombare och andra terrorister att lite svinn får man räkna med för att rädda djuren? Lite svinn skulle då vara flera hundra ton djur i det här fallet. Med ett sådant resonnemang är man bara något trappsteg under killar som Hitler i evolutionstrappan, han tyckte också att man kunde offra några miljoner människor för att höja den ariska rasen till skyarna.

Lite svinn får man väl ta för att uppnå ett högre syfte... eller hur? Nähä inte när det gäller människor tydligen... jag tror att jag fattar, men dom små djuren dom offrar sig gärna i veganterrorismens namn.

Ett annat exempel på hur delar av begåvningsreserven sällar sig till veganterroristerna är när man släpper ut flera tusen minkar som är uppfödda för att bli pälsar till Blondinbella och hennes kompisar. Dom djuren är avlade i fångenskap och har inte den blekaste aning om hur man klarar sig i naturen så det enda man uppnår genom att släppa ut dem är att ge de vilda djuren lite extra näringstillskott en stund... det vill säga om minkarna ens överlever tillräckligt länge för att bli någons middag.

Missförstå mig rätt nu allihop... Jag är lika mycket emot hanteringen av våra djur som ska bli föda, pälsar eller vad syftet för djurhållningen än är om den är regelvidrig. Men att försöka förändra hanteringen genom dum terrorism kommer i slutändan bara att vända opinionen mot djurrättsaktivisterna snarare än hanteringen i sig. Med sina handlingar plågar dom ihjäl lika många djur som den tänka konsumtionshanteringen gör och på så vis tvingar man lika många djur att genomlida samma behandling för att tillfredsställa konsumenternas efterfrågan. Och att inbilla sig att man skadar industrin ekonomiskt är snudd på ännu mer korkat. Sålänge som efterfrågan finns kommer folk att betala... även om proudktionskostnaderna stiger på grund av sabotage. Vem tjänar på detta? Inte djurrättsaktivisterna. Inte djuren. Inte konsumenterna. Jo tillverkarna själva är dom som tjänar extra pengar i slutändan. Dom kommer ju knappast att bjuda oss på mellanskillnaden.

Vill man förändra levnadsvillkoren eller än bättre människors konsumtion av produkter där djuren haft ett dåligt liv... informera och exponera hanteringen istället. Hur många slutade t ex att konsumera prdukter som innehåller gåsdun efter att ha sett dokumentärer om hur gässen har det på vägen till våra jackor och täcken? Eller vem har väl glömt hur vi reagerade när det uppdagades hur grym säljakten är? Vill ni skapa opinion mot pälsindustrin? Visa Blondinbella med anhängare hur djuren flås levande och slängs på hög istället.

Men jag glömde... ett visst svinn är acceptabelt för den goda sakens skull. Hitlers idéer håller än idag. Det känns väl bra att veta. Vem vet, det kanske rent av var bättre förr?

OBS! De länkade filmerna är extremt grymma så vill du inte se djur plågas klicka inte på länkarna (säljakten och de skinnade djuren är samma film)!

Edit: Jag hittade en bra artikel på ämnet i aftonbladet.

'Cos every day counts!

Vill du ha fler besökare till din blogg?

23 kommentarer och åsikter:

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Kom jue på att ni killar tänker jue inte så mycket innan så... ;)

*retas*

Ser att mannen tänker väldigt bra oxå... Bra skrivet!! Tänk vad många mer pippisar som nu får sätta livet till... Å så onödigt att behöva slänga sååå mycket mat... :(

Cat sa...

Bra inlägg!
Jag håller med.. Det är fel metod om det är dem som gör så.. Helt fel.
Det blir ju bara mer stackars djur som får lida. =( Så onödigt.
Varför ska vi människor vara så styrande? Vi är ju faktiskt en hemsk ras.. många av oss iaf.. Så elaka.. och vi bara förstör allt. =(

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Dom tänker jue för fan inte (ursäkta språket)... Måste ha fått den där stenen i huvudet! :S

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Ja jisses jag finner inte ord för det hela... Nästan så att dom borde stenas... :S Menar nu skadar dom jue både djur och människor... :(

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Dom borde tänka längre än vad näsan räcker... Fast ljuger väl för sig själva så den blir lååång kanske... Eller så är det munnen som styr om det är sådana som inte äter kött...
Ska ni duscha i köket sen eller?! :P

Cat sa...

Mjoo...det är väl så. =( Tragiskt alltså.. För vi är väldigt duktiga på att förstöra saker och ting. =/

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Filurar man på det så kan man nog bli gråhårig om nåt... :S

Har du fiskar oxå?! Eller är till ormarna... Fast då heter det väl terrarium... :) Åh en diskmaskin skulle jag vilja ha... Min heter Susanne å är lite trasig... ;)

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Är jue rena rama zoo hemma hos er... :)

Ska jag fixa en diskmaskin hit så måste jag jue köpa en ny blandare oxå... Å den är väl inte så billig förmodar jag... :S

Jag leder skrivarligan ser jag... :D

Anneli sa...

Kunde inte ha hållit med mer!
Trist att måsta jobba i påsk, se till att få lite ledigt också :).

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Ja nu får hon lov att ligga i för att hinna med... ;)

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Tur att jag bara har mig själv att prata med här... Man får bäst svar då å behöver inte se på skiten... ;) Ska kika på CSI Miami sen däremot... :)

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Ja du kunde jue det där med att göra två saker samtidigt... ;)

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Å gått ner tvåsiffrigt oxå! :)

*gör vågen*

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Aha! Ligger jag före även där... :D

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Jag är etta å bäst med andra ord... ;)
(när man får säga det själv :))

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Då vill jag ha en stooor en i rosa... :D
(så att jag kan gräva bort grannen å kasta han på tippen!)

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Åh älskar att få paket!! :D

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Så du kommer att skylla på dom nu om det inte kommer fram någon... ;)

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Liiite har jag hunnit lära känna dig... ;D

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Lägga dig ner menar du... ;)
Här hamnade jag i soffan... Men lär nog vara vaken ett tag till så jag håller ställningarna... :) Natti natti å sov så gott!

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Ja någon ordning får det jue lov att vara menar jag... :) Vissa släpper jue dom så att dom ramlar i sängen... ;)

ZuZiBuZ (Susanne) sa...

Ja någon ställning ligger du väl å sover i... ;) Brukar sova på rygg jag... :P

Cat sa...

Hallå där!! =)

Jodu..vi är riktigt bra på att sabba tyvärr.

Hur står det till med dig idag? =P

Arkiv

Kommentatorer

Widget by Blogger Widgets
Världen betraktad ur mina ögon... Ja mycket mer än så behöver man nog inte säga =) Alla stavfel som för övrigt inte blir rättade under resans gång är en del i erbjudandet - take it or leave it.

Aktörer i min värld

Evilcapricorn (även kallad finskan, Eviltant, Evilsambo eller rätt och slätt Evil) är min finska sambo som styr mitt liv med sina järnnypor ;-)

Devlan (även kallad Älskade N, Dotra Mi m fl) är min äldsta dotter som numera passerat 20-års strecket och gjort mig till världens stoltaste Morfar.

Xvin (även kallad Sonen eftersom jag bara har en av den sorten) är min nyblivne tonåring, det långa håret gör att han ibland blir misstagen för dotter.

Jojo (även kallad Pip, eller den yngsta) är min yngsta dotter med ett galet hästintresse som är större än intresset för pappan till och från =)

Skrik och Panik (kan även kallas Knoll och Tott, den mindre av dom är även Mini-Pip) är Evils döttrar och på heltid ockupanter av ett av rummen i den Sindarinska bostaden.

Vincent (världens finaste lilla unge) är Devlans lilla son och tillika mitt barnbarn.

Katten (heter Morris men kallas allt från Katten till Kissanperkele) är den Norska skogskatten som kom in i livet när Evil gjorde sitt intåg.

Mochino (även kallad Musse eller slangen helt enkelt) är äldsta dotterns majsorm som flyttat hem igen, ja inte dottern då utan ormen, bara för att reta upp och kittla kattens nyfikenhet.

Jack Daniels (även kallad Stumpen) är Sambons nytillskott i familjen. En majsorm som saknar lite av sin svans och som inte alltid riktigt har koll på sin kroppsvolym. En väldigt social rackare dock.

Sindarin (det är i alla fall arbetsnamnet på den) är min lilla Candy cane som nyligen flyttat in i hushållet. Liten och naggande god får man säga.

Alla beskrivna personer finns på riktigt och inverkar på min vardag på ett påtagligt sätt även dom som förekommer i form av pseudonymer.